Brutální video z bojiště: Ukrajinský odstřelovač zlikvidoval skupinu ruských vojáků

Ukrajinský odstřelovač

Ukrajinský odstřelovač zlikvidoval celou skupinu ruských vojáků

Od začátku ruské invaze se v médiích často mluví o tvrdém ukrajinském odporu založeném především na odhodlání vojáků bránit svou zemi a kvalitním armádním výcviku. Ten má dokazovat nové video, které koluje po internetu. Na záběrech je sniper z ukrajinské speciální jednotky, který během okamžiku zlikvidoval početnou skupinu ruských okupantů, uvádí ukrajinská armáda i média.

„Počkal, až se nepřítel shromáždí, a pak náhle zasáhl,“ uvedl na Facebooku oficiální profil velení speciálních operací ukrajinských ozbrojených sil, který video zveřejnil. Na unikátních záběrech je vidět práce elitního odstřelovače z ukrajinského útvaru SSO (Síly speciálních operací).

Ukrajinský sniper si takticky počkal na to, až se mu nic netušící skupina okupantů, které měl ve svém hledáčku, srovná na dobře viditelné nedaleké silnici. Poté využil momentu překvapení a zahájil nelítostnou palbu. Nepřátelé i přes výraznou početní výhodu neměli sebemenší šanci.

Těžké ruské ztráty ze zmíněného útoku naznačuje ukrajinská armáda i tamní média. „Ruští vojáci se volně pohybovali nechráněným prostorem, aniž by tušili, že jim zbývá posledních pár vteřin života. Sami vyšli vstříc kulkám,“ komentovalo velení SSO. „Odstřelovač zlikvidoval celou skupinu,“ doplnil web RBK-Ukrajina.

Ukrajinská armáda si uvědomuje míru brutality zveřejněného videa. Proto jeho výraznou část obrazově cenzuruje. Rovněž doporučuje zhlédnout záběry až po dovršení 18 let. Původní záznam bez úprav je k dispozici mimo jiné na sociální síti Telegram.

Tagy: