Hlavní obsah

Kulhavý slídil prohledává domy v Praze. Seděl v pokoji se spící dívkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Slídila, který prochází rodinné domy, když majitelé spí, hledají pražští policisté. Muž krade maličkosti nebo peníze. V jednom případě dokonce seděl na posteli vedle spící dívky.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie zadokumentovala sedm vloupání, která má na svědomí starší muž, nevylučuje však, že jich je více. K vloupání dochází většinou za časných ranních hodin, kdy se slídil opatrně dostane do domu a prochází ho. Přítomnost lidí mu dle policie nevadí, spíše ji vyhledává.

„Pod rouškou tmy se v nich pohybuje, sleduje spící obyvatele a někdy i odcizí bagatelní věci nebo finanční hotovost. Je zaznamenán případ, kdy podezřelý dokonce seděl na posteli vedle devítileté dcery majitele domu v jejím dětském pokojíčku, zatímco ona spala,“ konstatoval mluvčí policie Jan Rybanský.

V některých případech se muž uzamkl v patře nebo pokojích, aby nebyl rušen, a vše prohledal. Podle policie se do některých domů vloupal i opakovaně.

Podezřelým je muž ve věku 55–60 let, vyšší mohutnější postavy, hladce oholený, prošedivělé vlasy. Výrazným znamením je pak napadání na pravou nohu. Zřejmě jde o Čecha.

Protože již kriminalisté vyčerpali možnosti, jak podezřelého dopadnout, obrátili se na veřejnost, zdali by ho někdo nepoznal. Informace přijme linka 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám