Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dedičstvo po Gottovi (†80) KONEČNE ROZDELENÉ: Záhada okolo 5. dediča… Dominika to určite NIE JE!

Dedičské konanie je po 30 mesiacoch uzatvorené. Zobraziť galériu (3)
Dedičské konanie je po 30 mesiacoch uzatvorené. (Zdroj: Facebook K.G.)

PRAHA - Od smrti legendárneho Karla Gotta (†80) uplynulo už viac ako 2,5 roka a presne toľko trvalo aj dedičské konanie. Súd vydal finálne rozhodnutie na konci marca. Tantiémy vo výške 8 miliónov českých korún si rozdelí 5 dedičov. Štyria sú istí... Identita piateho je však záhadou!

Ako informuje český denník Blesk, istotou boli traja dediči - vdova Ivana Gottová a ich dve spoločné dcéry Charlotte Ella a Nelly Sofie. Tie mali na dedičstvo po zosnulom umelcovi nárok bez akýchkoľvek pochýb.

Galéria: Karel Gott

Prekvapením sú však ďalšie dve mená - štvrtou osobou je spevákova dcéra Lucie... No a piaty člen nateraz zostáva záhadou. S určitosťou sa však dá povedať, že Gottova škandalózna dcéra Dominika to nie je. S tou sa otec finančne vyrovnal ešte pred smrťou. To isté síce urobil aj v prípade Lucie, no v dedičskom konaní sa neskôr objavila. 

Karel Gott s dcérami Nelly Sofiou a Charlotte Ellou.
Zobraziť galériu (3)
Karel Gott s dcérami Nelly Sofiou a Charlotte Ellou.  (Zdroj: profimedia.sk)

Hlavnou položkou, o ktorej sa rozhodovalo, boli tantiémy a interpretačné honoráre. Tie sa do konca dedičského konania kumulovali na špeciálnom účte. A od októbra 2019 do konca marca sa tam nazbieralo približne 8 miliónov českých korún. Každý z dedičov má na tieto financie nárok a aj na tie ďalšie, ktoré tam budú v budúcnosti prichádzať. 

Pri každom dedičovi sa vyčíslilo presné percento, na aké má z týchto peňazí nárok. Za dcéry Charlotte a Nelly bude pozostalosť po otcovi spravovať ich mama. „Výsledkom je schválenie dohody dedičov o rozdelení pozostalosti a potvrdenie nadobudnutia dedičstva viacerými dedičmi,“ vydala vyhlásenie notárka JUDr. Alena Procházková. 

Karel Gott so staršími dcérami Dominikou a Luciou.
Zobraziť galériu (3)
Karel Gott so staršími dcérami Dominikou a Luciou.  (Zdroj: Facebook K.G.)

Viac o téme: Karel GottIvana GottováNelly Sofie GottováCharlotte Ella Gottová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu