Venca Konopník ze Slunce, seno dnes dívčí srdce neláme. Ze sekáče na motorce je vousatý řidič kamionu

od Silvie Grulichová
2 minuty čtení
Venca Konopnik
Zdroj: Martin Pekárek / CNC / Profimedia

Broněk Černý alias Venca Konopník se stal jednou z hlavních postav legendární české trilogie Slunce, seno, kterou režíroval Zdeněk Troška. Ve filmech se o pohledného Vencu prala Miluna s Blaženou a byla to nakonec „Bláža“, která si získala jeho srdce.

Asi jako na každém z nás se i na Broňkovi zub času nemilosrdně podepsal. Co dnes dělá dřívější sekáč na motorce?

Z herce řidičem kamionu

Kdo by čekal, že legendární snímek Slunce, seno, který se dočkal hned tří dílů, odstartuje Broňkovu hereckou kariéru, ten by se spletl.

Broněk si sice po dotočení Slunce, seno, erotika, což byl poslední díl slavné trilogie, ještě zahrál pár méně výrazných rolí, ale jinak svoji hereckou kariéru pověsil na hřebík. Z herce se tak stal řidič kamionu.

Diváci by ho skoro nepoznali

Vencu jsme znali jako svalnatého svůdníka, o kterého se holky praly a každá ho chtěla ulovit pro sebe. Už dávno ale není tím hubeným fešákem.

Bronek Cerny

Zdroj: Profimedia

Roky přidaly Broňkovi kila navíc a naopak mu sebraly pár vlasů. Diváci by jej mnohdy ani nepoznali, jeho proměna byla za ta léta opravdu radikální.

Objevil se na premiéře muzikálu

Od premiéry filmu Slunce, seno, jahody uběhlo už téměř čtyřicet let. Nyní se slavný film od režiséra Zděňka Trošky dočkal muzikálového zpracování.

Na premiéře stejnojmenného muzikálu nesměl Broněk Černý samozřejmě chybět. Na jevišti se dokonce objevil i po boku Filipa Hořejše, který v muzikálu hraje právě Vencu Konopníka.

Zdroj: Blesk, Super, TN Nova

Autor: Natálie Kabourková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články