Hlavní obsah
Článek

Herečka Maya Hawke (23) se v pořadu The Tonight Show vyjádřila k rozhodnutí Nejvyššího soudu zvrátit případ Roe v. Wade, což v praxi znamená, že je téměř polovina států v USA připravena k úplnému zákazu potratů.

Maya je dcerou Ethana Hawka (51) a Umy Thurman (53), která má s potratem bohužel také své zkušenosti, o které se podělila teprve nedávno ve světle událostí posledních let.

„Životy mých rodičů by byly úplně vzhůru nohama, kdyby máma bývala neměla přístup k dobré zdravotní péči - základní zdravotní péči,“ řekla k věci Hawke.

„Bohatí budou mít vždycky možnost potratu, ovlivní to hlavně ty méně privilegované,“ míní herečka. „Nejenže přijdou o své sny, ale jejich zdraví a životy budou v ohrožení. Jen chci říct, ať jde Nejvyšší soud do p*dele,“ dodala se svolením moderátora Jimmyho Fallona.

Její maminka Uma se o své zkušenosti rozepsala v eseji pro Washington Post na podzim loňského roku. Oponovala texaskému zákazu potratů. Uvedla, že jako náctiletá otěhotněla s mnohem starším mužem, když točila v zahraničí.

Rozhodnutí pro ni bylo prý tím nejtěžším v životě, ale zároveň je vděčná, že ji zformovalo v osobu, a především v matku, kterou je dnes.

S exmanželem Ethanem Hawkem má Uma kromě Mayi ještě syna Levona (20) a ze vztahu s francouzským finančníkem Arpadem Bussonem dceru Lunu (9).

Maya není jedinou celebritou, kterou rozhodnutí Nejvyššího soudu rozlítilo. Otevřeně ho zkritizovaly už Billie Eilish, Olivia Rodrigo, Meghan Markle, Lily Allen, Pink a mnoho dalších.

Herečku, která po matce zdědila nejen krásu, ale také talent, můžete vidět na Netflixu v seriálu Stranger Things. Druhou část čtvrté řady uvádí streamovací gigant už tento pátek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám