Obľúbený rodinný festival Žákovic Open si po dvoch rokoch môžete užiť bez obmedzení. Na 22. ročník podujatia v krásnom prostredí Bošáckej doliny sa predstavia stálica Hex, Billy Barman, Medial Banana, Chiki Liki Tu-a či objav roka Tamara Kramar. Výnimočná bude Pocta Mekymu, ktorú osobne podporí jeho manželka Katka Žbirková.


Žákovic Open
 sa tento rok uskutoční 29. a 30. júla. Vstupenky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

"Ľudia majú radosť, že sa môžu opäť slobodne baviť. Teším sa, že sa veci vrátili do normálu a že tento pocit po dvoch rokoch zažije aj náš festival. Bošácka dolina, ako aj dedinka Trenčianske Bohuslavice, je kúzelná a pre tých, ktorí ešte u nás neboli, to môže byt s pocitom opäť získanej slobody krásny zážitok. Preto všetkých pozývame na náš malý, milý a rodinný festival. Tešíme sa, že sa opäť stretneme aj s tými návštevníkmi, ktorí sa nezmestili na festival v posledných dvoch rokoch, keď bola obmedzená kapacita," pozýva organizátor festivalu Tomáš "Yxo" Dohňanský.

Organizátori pripravili ako vždy nadupaný hudobný program v kombinácii rôznych hudobných štýlov, aby si každý návštevník prišiel na svoje.

Žákovic Open 2022 Zdroj: PR / Žákovic Open

"Je vidieť, že ľudia slovenskú hudbu milujú a my im ju na našom festivale ponúkame už desaťročia. Stálicou nášho festivalu, ktorá vystúpila na každom ročníku, je skupina HEX. Po rokoch sa vracajú Chiki Liki Tu-a a zaspieva aj objav roka Tamara Kramar. Tešíme sa na mladými ľuďmi milovanú kapelu Billy Barman, fantastických Medial Banana a funk-rockovú kapelu Žena z lesoparku. Zahrá aj skupina Vetroplach, ktorá oslavuje 20 rokov na scéne a toto bude jeden z dvoch jej letných koncertov. A príde aj bratislavská legenda O.B.D. O detský program sa v sobotu poobede postará Toddler Punk a zahrajú aj Cpt. Slice, Autodrom, Fishface alebo Random Choices," teší sa Yxo.

Festival si tento rok špeciálne uctí slovenskú legendu Mira Žbirku, ktorý v roku 2021 odišiel do hudobného neba. Počas špeciálneho koncertu zahrajú hudobníci a speváci z kapiel Billy Barman, Chiki Liki Tua-a, HEX, Medial Banana, Para a Diego. Pozvanie prijali aj Emma Drobná a Laura Weng.

"Projekt Pocta Mekymu nám posvätila Mekyho žena Katka, ktorá na festival aj zavíta. Meky vystúpil na našom festivale pred 15 rokmi na špeciálnom koncerte. Prvú polovicu spieval svoje hity v akustickej podobe a v druhej polovici koncertu odspieval beatlesácke hity spolu s kapelou Žákovic Open Alllstar Band. Tento koncert patril medzi najsilnejšie vystúpenia v histórii festivalu," uzatvára Yxo.

Na festivale samozrejme nebude chýbať stanové mestečko, skvelé občerstvenie ani oddychová zóna. Opäť je v ponuke výnimočná stanová dedinka EXTRA, ktorá sa nachádza priamo v areáli s pódiom a ponúka špeciálne benefity. V chillout zóne sa môžete tešiť cez deň na rôzne súťaže a večer sa zmení na párty zónu s dídžejom. Samozrejmosťou je kyvadlová doprava aj parkovanie zdarma.

Všetky informácie a novinky sa dozviete na oficiálnych stránkach festivalu www.zakovicopen.skwww.facebook.com/zakovicopen.

Vstupenky na Žákovic Open 2022:  

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka festivalu Nora Krchňáková. Správu sme upravili.