Prvý ročník nového open-air festivalu Martinica Fest sa uskutoční už o mesiac, v poslednú júlovú sobotu, v Martine. Line-up je zameraný na tvrdšie hudobné žánre ako metal a punk, ktorých fanúšikovia sa môžu tešiť na skvelý zážitok na audiovizuálne jedinečnej scéne martinského amfiteátra.


Ten sa totiž v sobotu 30. júla premení na pôsobivú open-air arénu s tvrdou muzikou a bude vybavený špičkovou zvukovou a svetelnou technikou. Vstupenky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Medzi najväčšie hviezdy, ktoré sa počas prvého ročníka Martinica Festu predstavia, patrí bratislavská legenda Karpina, ktorá fanúšikom ponúkne svoj nákazlivý mix punk-rocku, metalu a kontroverzných textov s podtónom politicko-spoločenskej satiry. Dravo pulzujúce punkové tempo, mohutné gitary, expresívny vokál, výrazné melodické linky a nekompromisné texty s množstvom uštipačného humoru sú zárukou dobrej zábavy.

Nezameniteľný drvivý zvuk prinesie na Martinica Fest thrashové trio ČAD zo Svätého Jura, v ktorom je už od svojich štrnástich rokov pevne usadený Pišta Vandal. Okrem jeho vokálu a charizmy vyniesla kapelu na vrchol slovenskej hard & heavy scény aj skvele riffujúca gitara a nekompromisné bicie Valéra Tornáda.


Martinskú scénu zastúpia domáci Lunatic Gods, ktorí sa pohrabali v temných kútoch starej drevenice a výsledkom je melodický death metal s folkovými prvkami. Fanúšikovia kapely sa môžu tešiť na setlist prezentujúci jej viac ako dve dekády trvajúcu históriu. Z Martina sú aj Eufory, ktorí vás strhnú rýchlymi tempami a prepracovanými kompozíciami s vynikajúcim úderným zvukom.

Slovenský punkový underground budú reprezentovať kapely Hoten Toten zo Žiliny a Načo Názov z Púchova. Z Hoten Toten vyskočí vyhranený klasický punk, Načo Názov zahrá svoje dravé, energické a pritom melodické pesničky, ktoré fungujú aj ako ohliadnutie do éry počiatkov slovenského punku.

Z úplne iného súdka je kapela Symfobia, ktorá ponúkne svoj vlastný pohľad na symfonický metal. V neposlednom rade bude slovenskú heavymetalovú scénu zastupovať bratislavská banda Castaway, od ktorej môžeme očakávať hravý a bujarý mix klasického hard-rocku s moderným heavy metalom.


Martinica Fest 2022 je novým podujatím na festivalovej mape Slovenska, ktorého výhodou je poloha vo veľkom meste v strede krajiny, vďaka čomu môže prilákať fanúšikov z celého Slovenska. Amfiteáter sa nachádza v blízkosti centra Martina a dáva návštevníkom festivalu možnosť preskúmať aj samotné mesto.

Vstupenky na Martinica Fest 2022:  

Facebook event

Zdroj: priamo z PR pekla (Hudba.sk edit)