Česko čekají nedělní tropy. V pondělí znovu udeří bouřky a začne se ochlazovat

Žena v bazénu

Po relativně chladnější sobotě se do Česka opět vrací tropy. Jenže opět jen na pár desítek hodin. Od pondělního večera čekejme postupné ochlazování a vrátí se také bouřky a přeháňky. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Neděli očekávají meteorologové jasnou až polojasnou, na východě Moravy a Slezska může přechodně nastat zvětšená oblačnost. Nejvyšší teploty vyšplhají na 26 až 30 °C, na horách k 21 °C. Vát má slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Počasí následně začne ovlivňovat zvlněná studená fronta od severozápadu až západu. V pondělí ráno očekávejme jasnou oblohu, ale pozor na ojedinělé mlhy. Postupně začne v Čechách od jihozápadu přibývat oblačnosti, na jihozápadě hrozí ojediněle přeháňky.

Pondělí už bude oblačné až zatažené. Od jihozápadu čekejme místy přeháňky nebo bouřky, například na severozápadě Čech ale hrozí srážky jen ojediněle. Nejvyšší teploty budou od 25 do 29 °C, na východě a jihovýchodě se ale možná ještě dočkáme pokoření hranice 30 °C.

úterý bude oblačno až polojasno a zejména během dne místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 18 až 14 °C, během dne teploměry naměří 24 až 28 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Už od středy se mírně ochladí. Bude oblačno až polojasno, ojediněle se objeví přeháňky nebo bouřky. Noční teploty klesnou na 16 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 22 až 26 °C.

Ochlazování bude pokračovat i ve čtvrtek, kdy teploměry ukáží nejvíce 20 až 24 °C. Pátek nás čeká obdobný. Konec pracovního týdne pak bude polojasný a oblačný s ojedinělými přeháňkami.

Tagy: