Denník N

Connors sa rozčuľoval premyslene, Kyrgios poškodzuje sám seba, hodnotí expert Jan Kukal wimbledonské finále

Nick Kyrgios vydržal bez negatívnych emócií len jeden set. Foto - TASR/AP
Nick Kyrgios vydržal bez negatívnych emócií len jeden set. Foto – TASR/AP

Novak Djoković vyhral Wimbledon siedmy raz, vo finále porazil Nicka Kyrgiosa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (3).

Finále zhodnotil pre Denník N tenisový expert Jan Kukal. Podľa neho Djoković podal jeden z najlepších výkonov zo siedmich wimbledonských finále.

„Djoković vyhral pomerne suverénne, mohlo to byť oveľa dramatickejšie, ale Kyrgios na to nemá povahu. Zápas splnil očakávania, že pôjde o zaujímavé finále. Bol to súboj dvoch odlišných štýlov a pováh. Kyrgios je fantastický talent, no zároveň lajdák a búrlivák. Hral proti asketickému Djokovićovi, ktorý nemá gram tuku a ktorého schopnosť koncentrácie je skvelá,“ hovorí expert.

79-ročný Kukal v minulosti trénoval Ivana Lendla a Thomasa Mustera, ktorí sa neskôr stali svetovými jednotkami. Bol československý aj český daviscupový kapitán a slovenský fedcupový kapitán. Ako tréner pracoval aj v Rakúsku, Holandsku či vo Švajčiarsku. Ako hráč sa vo štvorhre dostal so spoluhráčom Janom Kodešom do semifinále Roland Garros 1972 a štvrťfinále Wimbledonu 1973.

Wimbledon zmenili Murrayho záhradníci

Nick Kyrgios vydržal pokojný len počas prvého setu, potom mu tak ako zvyčajne všetko prekážalo. Nepozdával sa mu výkon empajrového rozhodcu, žiadal o vyvedenie diváčky v prvom rade, o ktorej povedal rozhodcovi, že je opitá a mali by ju vyviesť. „Vypila hádam sedemsto drinkov, rozpráva cez výmeny a ty s tým nič nerobíš,“ zachytili ruchové mikrofóny Kyrgiosove slová rozhodcovi.

Najviac frustrácie smeroval k svojej lóži. Keď v druhom aj treťom sete prehral dôležité gemy zo stavu 40:0, vinil za to svojich najbližších. Vraj ho vtedy prestali povzbudzovať, a preto sa mu prestalo dariť.

„Kyrgios je typ ako McEnroe,“ hovorí Kukal, podľa ktorého sú rôzne typy hnevlivých hráčov. „Kyrgios je rozrušený, ale

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Novak Djoković

Tenis

Wimbledon

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie