Milovníci piva se mohou v sobotu zúčastnit zajímavé expedice
Foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Ústí nad Labem – Pro milovníky piva je na sobotu připravená zajímavá expedice s názvem Po ústeckých hospůdkách aneb Kde se pivo pije, tam se dobře žije. Na akci zve Karel Punčochář, aktivní člen Klubu českých turistů a redaktor Turistického magazínu.

Sraz zájemců o putování s puncem recese, je v sobotu 16. července v 9.10 u Krušovické hospůdky v ulici V Jirchářích naproti hlavnímu nádraží. Délka celé trasy s devíti zastávkami bude 17 kilometrů.

Průvodce pivní sobotou, Karel Punčochář, k sobotní akci v Turistickém magazínu uvádí: „Mám rád Ústí, turistiku a pivo. Chtěl bych vás přesvědčit o tom, že všechny tři fenomény k sobě neoddělitelně patří. Provedu vás místy, kudy kráčela historie a pivaři. A přitom navštívíme lokality, které v blízkém okolí považuji za nejkrásnější. Se zárukou, že „takhle jste Ústí ještě nepili!“

Při putování po ústeckých hospůdkách navštíví účastníci již zmiňovanou Krušovickou hospůdku, Restauraci Slávia v Doběticích, Restauraci Na Kopečku v Kočkově, Pivnici Letiště na Severní Terase, Hospodu U dvou kanců ve Skoroticích, Pivnici Na Růžku ve Všebořicích, Pohodu Střížák na Střížovickém vrchu, Pivnici U Hnáty na Klíši a Pivovar Na Rychtě v centru Ústí nad Labem.

Úroveň putování může Podle Karla Punčocháře výrazně ovlivnit počasí i fyzická zdatnost jednotlivých účastníků. Z toho důvodu je možné putování kdykoliv ukončit. Jak Karel Punčochář závěrem zdůrazňuje, není důležité pořadí, ani účast ve všech jednotlivých občerstvovacích zařízeních, stejně tak není povinné vypít na každé z devíti zastávek velké pivo. „Nejdeme proto, abychom se opili, ale pobavili.“

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru