Oficiální vyjádření Federace rodin za světový mír a sjednocení ("Církev sjednocení") k trestněprávnímu vyšetřování vraždy bývalého premiéra Šinzó Abeho

Mezinárodní federace rodin za světový mír a sjednocení (FFWPU), běžně nazývaná také "Církev sjednocení", vyjadřuje upřímnou soustrast rodině bývalého premiéra Šinzóa Abeho a japonskému lidu, který truchlí nad jeho tragickou vraždou.

Po rozšíření zprávy o smrti pana Abeho přinesla některá zpravodajská média nepotvrzené zvěsti související s touto tragédií.

Některá z těchto tvrzení byla probírána také na tiskové konferenci v Tokiu, kterou svolalo naše japonské ústředí. Mezinárodní ústředí FFWPU vám nyní tato ověřená fakta přináší.

Jaké spojení měl bývalý premiér Šinzó Abe s "Církví sjednocení"?

Šinzó Abe zaslal v minulém roce krátká vyjádření na dvě různé online akce "Shromáždění naděje", které hovořily o tématech míru v Asii. Akce pořádala Světová federace míru (UPF) a další organizace, včetně FFWPU.

Přestože mají UPF a FFWPU stejné zakladatele, UPF je nezávislá nevládní organizace s obecným poradním statusem při Hospodářské a sociální radě OSN.

Jaké je spojení mezi Tetsuyou Yamagamim a "Církví sjednocení"?

Pan Yamagami není v současnosti členem FFWPU a ani žádné naše záznamy neukazují na jeho dřívější příslušnost k organizaci. Na základě vlastního interního šetření však můžeme potvrdit, že jeho matka je členkou FFWPU a příležitostně se účastní církevních aktivit.

Údajné tvrzení pana Yamagamiho, že dary jeho matky adresované FFWPU způsobily rodinné problémy, je záležitostí, kterou bude vyšetřovat policie. Ať už jsou důvody jeho nespokojenosti jakékoli, násilí a vraždu absolutně odsuzujeme.

Můžeme potvrdit, že pan Yamagami si večer před vraždou vyzkoušel střelbu z podomácku vyrobené zbraně v budově, která dříve sloužila jako kostel FFWPU. Při tomto konání nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Kromě předběžných otázek ohledně spojení pana Yamagamiho s FFWPU nás policie v souvislosti s tímto trestním vyšetřováním zatím nekontaktovala. Místní představitelé FFWPU budou plně spolupracovat při jakémkoli dotazování ze strany úřadů a podle potřeby poskytnou příslušné informace tisku.

Apelujeme tímto na mediální uskupení, aby i nadále zachovala svůj profesionální závazek přesnosti, nestrannosti a objektivity.

FFWPU nyní zdvojnásobí své úsilí o podporu trvalého míru ve světě. Opět jsme hluboce zarmouceni ztrátou jednoho z velkých světových státníků. Nechť Boží milost a požehnání provází zesnulého premiéra, jeho rodinu, japonský lid a truchlící po celém světě.

Kontakty pro média:

FFWPU Afrika

Mamadu Gaye

+27 (82) 964-0827; press.africa@familyfed.org

FFWPU Asie a Tichomoří

Demian Dunkley

+1 (619) 947-3311; press.asiapacific@familyfed.org

FFWPU Evropa a Blízký východ

Peter Zoehrer

+43 664 5238794; press.eume@familyfed.org

FFWPU Latinská Amerika

Mario Salinas

+504 3161-6632; press.latinamerica@familyfed.org

FFWPU Severní Amerika

Nancy Jubb

212-997-0057; press@familyfed.org

Irving Street Rep – Zastoupení FFWPU v Severní Americe

Ron Lucas

973-643-6262; rlucas@irvingstreetrep.com

PROTEXT

Klíčová slova Korea-Japonsko-církve-vláda-kriminalita-FFWPU

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
Politika, veřejná správa a soudy

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.