Dnes startují Letní Virtuální Hry, motivace pro všechny, kdo se chtějí hýbat.

Startují Letní Virtuální Hry, sportovní výzva pro každého, kdo se chce hýbat. Závod poběží až do 14.8. a nabízí tak 30 dní plných sportu. Soutěží se v 5 sportovních disciplínách a do závodu se může každý přihlásit zdarma a za pár vteřin přímo na webu http://www.letnivirtualnihry.cz.

Na programu her je Běh, Chůze (turistika), Cyklistika (in-line brusle, koloběžka), Plavání a Triatlon. Všechny závody probíhají v reálném světě a sportovní aktivity je nutné skutečně absolvovat. Virtuální je pouze tabulka výsledků, která se neustále aktualizuje a umožňuje závodit odkudkoli a kdykoli. Pro zapojení do závodu stačí jen změřit si svůj výkon přes jakoukoli běžně dostupnou mobilní aplikaci a záznam aktivity následně odeslat přes jednoduchý formulář. U každého sportu je v nabídce několik tratí různých délek tak, aby si vybrali začátečníci, pokročilí i děti. Každý získá své startovní číslo a na závěr i diplom se svým umístěním. Zájemcům přijde po skončení závodu navíc ještě také celobarevná medaile přímo do schránky.

Místo i čas vybraného závodu si každý závodník určuje sám a do výzvy je tak možné se pustit z kteréhokoli místa na světě. Závod může být sportovním zpestřením vaší dovolené, testem vaší formy nebo třeba jen zábavou, kterou si užijete s přáteli či dětmi. Hlavním cílem projektu je nejen motivovat amatérské sportovce v jejich v začátcích, ale inspirovat k překonávání vlastních limitů všechny sportovce bez rozdílu.

Motivace pro začátečníky, test pro zkušené

Na výkonnosti, věku ani pohlaví nezáleží. Závody jsou koncipované tak, aby si v nich našli své začátečníci i pokročilí. Všichni mají možnost snažit se o co nejlepší umístění v celkovém žebříčku, ale stejně tak se každý může pokusit o překonání a zdolání svých vlastních limitů a cílů. To může být například dosažení vysněného času na jedné z tratí, nebo třeba zdolání královského triatlonu, na jehož splnění je v tomto případě celých 24 hodin od startu první disciplíny.

Princip je jednoduchý: na webu http://www.letnivirtualnihry.cz se během několika vteřin přihlásíte k závodům, které vás nejvíce osloví. Následně vybranou disciplínu absolvujete v reálném světě a svůj výkon změříte sportovními hodinkami, aplikací v telefonu či vyfotíte čas na stopkách. Pak už jen prostřednictvím odkazu v e-mailu nahrajete svůj výsledek na web Letních virtuálních her a po schválení výsledku organizátory se váš výsledek objeví ve výsledkové listině.

„Virtuální závody oceňují začátečníci i pokročilí. Odpadá při nich veškerý ostych, který některé sportovce občas odrazuje od účasti na skutečných závodech. U virtuálních výzev nemusí mít nikdo strach, že je někdo uvidí nebo že skončí poslední. Za startem navíc není nutné nikam dojíždět a zapojit se tak mohou ve velkém úplně všichni, nejen dospělí, ale také děti. Výhodou je i to, že je možné závod absolvovat během delšího časového okna a rodinný program není potřeba přizpůsobovat termínům reálných závodů. Každý závod je dokonce možné absolvovat vícekrát, nebo si v rámci jedné disciplíny vyzkoušet více tratí. Pro výkonnostní sportovce jsou zase virtuální závody zábavným zpestřením tréninků. Máme prokázané, že ač jde o závod virtuální, sportovci jej podprahově vnímají a dosahují při něm lepších výsledků a mnohdy i osobních rekordů,“ vyjmenovává důvody popularity virtuálního závodění Pavel Kosař, jeden z organizátorů Letních Virtuálních Her.

Více informací najdete na http://www.letnivirtualnihry.cz a aktuální dění můžete sledovat také na sociálních sítích prostřednictvím hashtagů #LetniVirtualniHry #LVH2022 @letnivirtualnihry.

Kontakt:

Tereza Kovaříková

organizátorka závodu

e: vb@virtualnibeh.cz

w: www.letnivirtualnihry.cz

Klíčová slova ČR-sport-hry-kondice-internet

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
IT, telekomunikace
Sport

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.