• Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let
Skica interiéru nové studie Škoda Vision 7S

Skica interiéru nové studie Škoda Vision 7S | foto: Škoda Auto

Začne Škoda vyrábět velkoprostové auto? Firma představila studii sedmimístného elektrovozu Vision 7S

Ekonomika
  •   10:15
Škoda Auto představila studii velkoprostorového sedmimístného elektromobilu Vision 7S. Nabídne tři řady sedadel a variabilní interiér s režimy pro jízdu a odpočinek. Škoda to dnes uvedla v tiskové zprávě včetně skici interiéru. Zda se vůz dostane do sériové výroby, automobilka neoznámila.

Studie má demonstrovat nový designový jazyk značky, který oznámila letos v březnu. Má být založený na klasických hodnotách Škody, mezi které patří robustní vzhled, funkčnost a autenticita. Vyznačuje se velkorysým prostorem, odolnými a udržitelnými materiály a aerodynamickým tvarem karoserie.

Pan Porsche už běží za Škodu, vedení Škoda Auto převzal Němec Zellmer. Chce urychlit cestu vozů k zákazníkům

„Náš nový designový jazyk je minimalistický, funkční a autentický. I v budoucnu se zaměříme na klasické přednosti vozů Škoda, mezi které patří velkorysý prostor, snadné ovládání a vysokou funkčnost. S novým designovým jazykem učinila Škoda další krok, a ještě více se zaměří na zákaznickou zkušenost. Velkou kreativitu našich designérů a konstruktérů podtrhují variabilně posuvné prvky interiéru a nově vyvinuté Simply Clever prvky, jako je například zabudovaná dětská autosedačka,“ uvedl šéfdesignér Škody Oliver Stefani.

Prostorný interiér má dvě různé konfigurace. V režimu Jízda jsou všechny ovládací prvky v základní poloze a centrální dotykový displej je otočený vertikálně, aby optimálně zobrazoval důležité informace během jízdy. Režim Relax lze aktivovat při nabíjení nebo při zastávce na odpočinek. Volant a přístrojová deska se posunou dopředu a sedadla v první a druhé řadě se posunou dozadu, aby mohli cestující sedět ještě pohodlněji.

Elektroauta? Pro Škodu jediná cesta, říká historicky první vrcholová manažerka v představenstvu

Široká horizontální palubní deska zasahuje až ke dveřím, čímž ještě více zvyšuje pocit prostornosti. Odkládací plocha pro ruku umožňuje pohodlné ovládání dotykové obrazovky a tlačítek pro rychlý přístup s haptickou odezvou. Dotyková tlačítka má rovněž nově navržený volant. Ambientní osvětlení osvětluje různé části interiéru, včetně stavu nabíjení, a poskytuje vhodné osvětlení při nastupování a vystupování z vozu. Integrovaná dětská autosedačka je umístěna ve středové konzole, nejbezpečnějším místě ve voze. Opěradla předních sedadel jsou vybavena držáky na multimediální zařízení pro cestující ve druhé a třetí řadě. Výbava obsahuje také integrované batohy.

Škoda v současnosti vyrábí deset modelových řad, kromě sedmimístné verze SUV Kodiaq mezi nimi velkoprostorový model chybí.

Autor: ČTK
  • Vybrali jsme pro Vás