Hlavní obsah

Senzační úspěch! Češi porazili ve čtvrtfinále MS Kanadu a v semifinále vyzvou USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na ledě to při květnovém šampionátu českým hokejistům nevyšlo, ale i tak z toho nakonec byla medaile. Teď k ní mají nakročeno i čeští gameři ve hře NHL 22 na eWorld Championship. Duo ve složení Josef „Pepcastachurcik“ Stachura a Adam „Dzouvi“ Menšík totiž senzačně porazilo ve čtvrtfinále Kanadu 11:9 a v boji o finále je v sobotu od 20:30 SELČ čekají Spojené státy.

Foto: IIHF

IIHF Esports Fan Championship jde do finále.

Článek

Česká hokejová reprezentace na letošním šampionátu ve Finsku Kanadě podlehla v semifinále 1:6. Přesto se nakonec díky senzačnímu obratu v boji o třetí místo proti USA radovala po dlouhých 10 letech z bronzu z MS.

Češi mají své zastoupení i na eWorld Championship, tedy virtuálním šampionátu ve hře NHL 22 hranému na herních konzolích. Turnaj se koná pod oficiální záštitou Mezinárodní hokejové federace IIHF a získává si stále více příznivců.

Ti mohou přenosy ze všech utkání sledovat skrz online přenos na platformě twitch.tv.  Fanoušci eSports se tak mohli radovat z úspěchů českých hráčů Josefa Stachury a Adama Menšíka, kteří si ve skupinové fázi poradili postupně s Rakouskem, Kazachstánem a Japonskem. Prohráli jen úvodní zápas proti loňským finalistům ze Švédska. Zápasy se hrály na dva vítězné.

Ve čtvrtfinále narazili čeští gameři na Kanadu. V prvním zápase porazil „Dzouvi" Kanaďana „SafirSnipezGOLDa" těsně 3:2, když trestal neukázněnost soupeře v přesilovkách. Josef „Pepcastachurcik" ve druhém utkání nestačil na „Regse84" a prohrál 2:4. Po polovině hracího programu, tak měla mírně navrch Kanada (6:5).

Jenže Adam Menšík v odvetě zaskočil soupeře a zdolal ho poměrem 5:2. Remíza Stachury 1:1 pak stačila na postup do semifinále. „Pocity jsou nádherné, splnili jsme cíl, který jsme si před startem šampionátu stanovili," řekl Stachura webu hokejka.cz. V semifinále Češi narazí v sobotu od 20:30 SELČ na Spojené státy americké, které porazily ve čtvrtfinále Německo 15:10. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Finsko a Lotyšsko, které nečekaně vyřadilo Švédsko. Navážou čeští hráči na úspěch svých kolegů na ledě?

Reklama

Související témata: