Spojte se s námi


Tenis

Thiem započal svůj návrat mezi elitu. Podává dobré výkony a žebříčkem stoupá vzhůru

Dominic Thiem byl před dvěma lety už na třetím místě tenisového žebříčku ATP a mnozí předpovídali, že právě on by se mohl brzy stát světovou jedničkou. Rakouského tenistu ale přibrzdilo zranění a nyní musí začínat od začátku.

Publikováno

dne

Dominic Thiem byl před dvěma lety už na třetím místě tenisového žebříčku ATP a mnozí předpovídali, že právě on by se mohl brzy stát světovou jedničkou. Rakouského tenistu ale přibrzdilo zranění a nyní musí začínat od začátku.

Thiem měl na zranění velkou smůlu. V létě roku 2021 musel skrečovat zápas úvodního kola na turnaji v Mallorce kvůli zranění zápěstí. Zranění jej zasáhlo v jeho nejlepších tenisových letech, navíc se vleklo až do dubna tohoto roku.

Návrat na okruh ATP nebyl ideální, jelikož Thiem nastoupil navíc po prodělaném koronaviru. Znamenalo to tak prohru se světovou osmdesátkou Millmanem a dalších pět porážek v řadě včetně té na grandslamu French Open.

První letošní výhra přišla až v červenci na turnaji v Salcburku s krajanem Misolicem. Na dalším podniku v Bastadu se dostal až do čtvrtfinále, kde vypadl s turnajovou osmičkou Baezem.

Právě ve Švédsku začal Thiem ukazovat, že to s návratem mezi elitu myslí vážně. Měl poměrně těžký los, porazil zde Ruusuvuoriho a dokonce i světovou dvacítku Bautistu. Vypadl až právě s Baezem, přičemž se jednalo o dramatický duel, jenž musel rozhodnout až závěrečný třetí set.

Úspěšný turnaj v Bastadu pro Thiema aktuálně znamená vzestup na žebříčku ATP o 67 míst. Nyní se tak v aktualizovaném pořadí nachází na 272. místě, což by pro rakouského tenistu mohlo znamenat příjemnou motivaci do dalších turnajů. Pokud bude i nadále předvádět takové výkony, další posun ho jistě brzy čeká.

Je ale zároveň jasné, že výkony Dominica Thiema z posledních týdnů nedosahují úrovně, jakou byl schopen držet před dvěma roky. S každým utkáním se však jeho předvedená hra zlepšuje a stále více se dostává do pohody. Zanedlouho by se tak mohl dostat zpět na místa, kam reálně tento talentovaný tenista patří.

Zdroje: ATP, Žebříček ATP

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.