Most Pride: V severních Čechách se chystá 1. ročník oslav LGBT* komunity
Ilustrační snímek
Co se chystá

Most - Na crowdfundingové platformě Donio běží sbírka, která má pomoci financovat první ročník mosteckého pridu. Má jít o oslavy LGBT* komunity v severních Čechách. Peníze se budou vybírat 30 dní, Most Pride se má konat 20. srpna na 1. náměstí v Mostě.

Most Pride má být kulturně-edukativní festival, který vznikl za účelem vytvoření prostoru pro setkávání queer osob a přibližování LGBT* témat široké veřejnosti.

Na Most Pride se připravuje vystoupení řady umělců a umělkyň či aktivistů a aktivistek z LGBT* komunity, které mají sloužit k edukaci veřejnosti a podpoře samotných LGBT* osob. Dále je přislíbena účast několika neziskových organizací, které se zabývají lidskoprávní tematikou. V neposlední řadě plánují organizátoři i několik workshopů zaměřených na dospívající LGBT* mládež. "Jelikož z vlastní zkušenosti víme, že vyrůstat v Mostě jako součást LGBT* komunity není vždy jednoduché," uvádí se ke sbírce. Najdete ji zde.

Akce na oslavu LGBT* hrdosti mají ve světě již dlouholetou tradici a ani v Čechách již nejsou jen doménou Prahy – v průběhu letních měsíců jsou podobné akce organizovány také v Brně, Ostravě, nebo Plzni a přidávají se i iniciativy dalších měst, jako např. České Budějovice. Severní Čechy tak v podstatě zůstávají jediným regionem, který akci podobného typu zatím nehostil.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru