Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prodej elektromobilů loni v Evropské unii rostl o polovinu, v Česku o čtvrtinu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (39)
Prodej elektromobilů a hybridních vozů v Evropě loni stoupl o polovinu na 97.791 aut. Česko zaznamenalo růst o 23 procent na 588 prodaných vozidel. Oznámilo to Sdružení automobilového průmyslu na základě údajů evropského sdružení výrobců ACEA.

Z celkového počtu tvoří čisté elektromobily zhruba 60 procent a zbytek připadá na plug-in hybridní vozy. Absolutně nejvyšší prodeje elektromobilů zaznamenaly úřady v Norsku, Velké Británii, Německu, Nizozemsku a ve Francii, kde první registrace přesáhly 10.000 aut.

Podíl elektromobilů na celkových prodejích má nejvyšší Norsko s 13,7 procenty. Česko je s 0,3 procenta pod průměrem Evropské unie, který je 0,76 procenta. Růst registrací osobních aut s elektrickým pohonem zaznamenaly všechny země s výjimkou Nizozemska, které však o rok dříve vykázalo absolutní rekord. Skutečně významný růst přes 11.000 vozidel byl loni jen v Norsku a Velké Británii.

Nejvyšší počet zaregistrovaných elektromobilů na milion obyvatel je v Norsku, následují Nizozemsko, Švédsko, Rakousko a Švýcarsko. V Česku bylo zaregistrováno 55 elektromobilů na milion obyvatel, průměr za země Evropské unie a Evropského sdružení volného obchodu je 194 aut. Česko se tak řadí s dalšími 16 zeměmi mezi státy s podprůměrnými prodeji elektromobilů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (39)
25. 2. 2015 08:58
Re: ako obyčajne
ja som proti dotáciám ako takým, či sú to eu fondy, dotácie eliek alebo benzínov, šrotovné a podobné nezmysly. Dotácie sú ilúziou bezodnej peňaženky, ktorá kriví realitu a vedie ku byrokracii, korupcii, lajdáctvu a nezmyselnému vyhadzovaniu peňazí.
24. 2. 2015 22:57
Re: ako obyčajne
Vy jste vážně takové jelito...? Sundejte si z očí klapky.
24. 2. 2015 17:11
Re: ako obyčajne
Buď to děláš zcela tendenčně a záměrně, nebo jsi jen hloupý.

Možná by bylo také fér povědět, že jen na dani z příjmu odvede ročně Škoda Auto téměř 3 miliardy korun, a to nemluvím o Hyundai v Nošovicích nebo TPCA v Kolíně. A nějaké desítky či stovky subdodavatelů automotive již nezmiňuji vůbec.

Takže ano, stát jim něco nasype, ale obratem se mu to násobně vrátí přímo, a nepřímo v tom, že zaměstnanci těchto firem nadále utrácejí své výplaty za zboží, které je dále vesele zdaněno, což je další příjem státní kasy. Tak daleko už nevidíš?

Tak jak je to s tebou?
24. 2. 2015 16:28
Re: ako obyčajne
pokud ti vadi dotace, tak proc tedy podporujes benzinova a naftova auta? vis kolik Cesky stat posila financi formou dotaci podnikum ktere se podileji nebo primo vyrabeji auta na benzin a naftu v CR? tak jen pro tvou predstavu za rok 2014 to bylo prez 2 miliardy korun ;-)

z EU se jeste pred 3 lety dala ziskat dotace na vystavbu benzinky

srotovne byla taky uzasna forma dotace, schvalne jaka auta ze si to ti lide kupovali ? zeby auta na kvantovej pohon? ne urciye ne, byli to benzinaky a naftaky ;-)

a ted bych prosil aby jsi me vyjmenoval jake dotace v CR existuji na elektomobily a v jake vysi byli vyplacene >:D zajiste jsi natolik zdatny v hledani techto informaci ze seznam ktery napises bude tak rozsahlej, ze nebude ani stacit misto
24. 2. 2015 13:06
Re: ako obyčajne
ak si reagoval na mňa (to vlákno je sakra dlhé) tak ja som proti dotáciám. Ale cesta bez dotácií dnes nie je možná (to akože by sa zrútil celý biznis s eu fondami?), bavíme sa o tom, ako z tých dotácií niečo vyťažiť.