Denník N

Kým Putin sprísňuje zákon proti homosexuálom, najlepšia ruská tenistka spravila coming-out a odsúdila vojnu

Kasatkinovej coming-out prichádza v čase, keď ruská vláda sprísňuje zákon namierený proti homosexuálom.

„Je niečo, o čom by si chcela hovoriť?“ pýta sa na začiatku rozhovoru ruský vloger Viťa Kravčenko. „Viem, že sú veci, ktoré sa chceš opýtať, a ja som pripravená o nich hovoriť,“ odpovedá ruská tenistka Daria Kasatkinová, ktorá patrí k najpopulárnejším tenistkám na svete.

Vo WTA rebríčku jej na 12. mieste. V roku 2018 bola dokonca v prvej desiatke a k jej kondičným trénerom patril aj Maroš Molnár známy z relácie Extrémne premeny.

25-ročná tenistka vo videu priznáva, že je nervózna, tak otvorene nikdy pred kamerou ešte nerozprávala.

Zároveň vie, čo jej slová znamenajú v rodnom Rusku, kde vláda sprísňuje zákony proti homosexualite. „Spôsobí to veľký záujem, takže si to ujasnime: Máš priateľku?“ pýta sa Kravčenko. Kasatkinová prikývne: „Áno.“

Vloger Kravčenko navštívil tenisovú akadémiu v Barcelone, aby širšej verejnosti ukázal, ako žijú tenisové hviezdy v roku, ktorý poznačila ruská okupácia na Ukrajine.

Vlog mal po necelom dni od zverejnenia viac ako 100-tisíc pozretí. Ruský tenista Andrej Rubľov v ňom hovorí o frustrácii pre suspendáciu ruských športovcov, Kasatkinová robí coming-out a vyjadruje obavy nad tým, kam Rusko smeruje.

Keď sa jej Kravčenko spýta, kedy bude v poriadku držať sa v Rusku za ruky na verejnosti,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

LGBTI+

Tenis

Vladimir Putin

Vojna na Ukrajine

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie