OKTAGON MMA se vrací na Štvanici. V sobotu nabídne 12 zápasů i titulovou bitvu

Organizace smíšených bojových umění OKTAGON MMA se po roce znovu vrací na pražskou Štvanici. V ikonickém tenisovém stánku nabídne další ze svých turnajů, konkrétně s pořadovým číslem 34.

Stadion pražské Štvanice obvykle patří tenisu, před třiceti lety jej dokázala svým zápasem vyprodat domácí legenda Martina Navrátilová. Plno na Štvanici pak znovu bylo až v roce 2019, a to právě na OKTAGON. Bojovníci a fanoušci MMA o oblíbený letní turnaj pod širým nebem v roce 2020 přišli vinou koronavirových omezení, vloni se na Štvanici OKTAGON vrátil a nabídl turnaj s omezenou kapacitou, kterou povolovala tehdejší vládní opatření. Zájem o turnaj byl tak letos, kdy už žádná koronavirová opatření nejsou v platnosti, ze strany fanoušků enormní. Turnaj se vyprodal za několik desítek hodin.

Na diváky čeká podívaná v podobě dvanácti atraktivních soubojů pod pravidly MMA. V první části turnaje, v rámci takzvaných prelims, se představí třeba Filip Macek. Velezkušený bojovník bantamové váhy, který vloni na podzim bojoval v OKTAGONU o titul, bude čelit dalšímu nebezpečnému zahraničnímu soupeři Mikaelu Silanderovi. Zpět na místo činu se vrátí Michal Kotalík. Zajímavý bojovník, který se k MMA vrací po čtyřleté pauze, dokázal zatím všechny své výhry získat před uplynutím časového limitu. Teď se o to pokusí už posedmé.

Štvanice uvidí také domácí oblíbence Michala Konráda a Daniela Škvora. Hlavní karta turnaje pak nabídne pět atraktivních soubojů. V tom prvním se už potřetí proti sobě utká Jan Široký s Tomášem Fialou. Třaskavá bitva dvou rivalů slibuje pořádný boj, který zvedne obecenstvo ze sedaček.

Diváky čeká i duel dvou nadějných bojovníků pérové váhy. Polák David Kareta v minulosti zničil Tadeáše Růžičku a vloni na Štvanici si poradil s dalším mladíkem Peterem Gabalem. Teď se mu postaví největší talent slovenské scény a vítěz páté série OKTAGON Výzvy Roman Paulus.

Jedním z hlavních taháků celého večera bude bezpochyby souboj Matého Kertésze s Vladislavem Kanchevem. Ten se na půdě OKTAGONU představí vůbec poprvé. Srbský zbojník se v kleci nerad zdržuje zbytečně dlouho. Má úctyhodných dvanáct výher, z toho hned jedenáct soupeřů ukončil v prvním kole. To chladnokrevný Maté Kertész patří naopak ke stálicím organizace a i přes maďarskou národnost si rychle získal mezi Čechy i Slováky mnoho fanoušků.

Hlavním předzápasem turnaje bude duel Mateusze Legierského s Matoušem Kohoutem. Polský dynamit nejprve zdemoloval tři soupeře, pak se do paměti všech fanoušků zapsal památnou pětikolovou bitvou o titul lehké váhy s Miroslavem Štrbákem v roce 2020. Od té doby se ale šampion lehké váhy československým divákům neukázal a o svůj titul přišel. Teď je však pětadvacetiletý dělostřelec zpět, připraven získat to, co mu ještě nedávno patřilo. V cestě však bude stát Matouš Kohout. Člen pražské Gorilly zpočátku své mladé MMA kariéry pravidelně střídal výhry s porážkami, poslední tři duely ale dokázal ovládnout a to dominantně. Případná výhra nad Legierským by jej poslala žebříčkem vzhůru a zařadila ho rovnou do titulového mixu lehké váhy.

V hlavním zápase celého večera se pak představí domácí legenda. Karlos Terminátor Vémola překonal nepříjemné období po prohře v Zápase století v listopadu 2019 i rozsáhlé zranění. Od té doby v MMA vyhrál všech pět zápasů a teď přichází jeho šance získat i titulový opasek v polotěžké váze. Pro legendu českého MMA je titulový pás naprosto esenciální. O svůj opasek ve střední váze přišel nesplněním váhového limitu na jaře loňského roku. Od té doby vedou všechny jeho kroky k tomu, aby se mu nablýskaný šperk vrátil zpět kolem pasu. Z posledních sedmnácti zápasů Vémola slavil vítězství šestnáctkrát. Jedenáct soupeřů za tu dobu ukončil.

Teď bude muset Karlos potvrdit svou formu a poradit si i s nebezpečným Aleksandarem Iličem. Srbský bojovník má na svém kontě třináct výher, dvanáct ukončení, z toho sedm v prvním kole. Pod vlajkou KSW zatopil i legendárnímu Materlovi. Teď přichází poprvé na půdu OKTAGONU uzmout Terminátorovi opasek rovnou před nosem. Karlos ale s každým dalším zápasem ukazuje větší hlad a odhodlání dojít si pro to, co mu podle jeho slov právem patří.

Turnaj OKTAGON 34 je na programu v sobotu 23. července na pražské Štvanici od 19 hodin. Zájemci jej mohou sledovat v živém přenosu na OKTAGON.TV spolu s úvodním programem od 18:15.

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova Sport-sporty-bojové-OKTAGON MMA

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Sport

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.