Spojte se s námi


Tenis

Djokovič nastoupí v evropském týmu v Laver Cupu

Novak Djokovič byl vybrán do hvězdného evropského týmu, jenž v září nastoupí v Laver Cupu. V jednom dresu bude hrát například s Rogerem Federerem či Rafaelem Nadalem.

Publikováno

dne

Novak Djokovič byl vybrán do hvězdného evropského týmu, jenž v září nastoupí v Laver Cupu. V jednom dresu bude hrát například s Rogerem Federerem či Rafaelem Nadalem.

Tým Evropy bude na zářijovém Laver Cupu opět nabitý hvězdami. Do evropského týmu se připojuje srbský tenista Novak Djokovič, jenž se svými hráči bude usilovat o obhajobu vítězství z předešlých let.

Djokovič nejde do ničeho neznámého. Laver Cupu se zúčastnil již třikrát a to včetně toho ročníku, jenž pořádala Praha. V roce 2018 si dokonce zahrál čtyřhru po boku Rogera Federera.

Kromě Djokoviče je v týmu Roger Federer, Rafael Nadal či Andy Murray. Tito čtyři legendární tenisté se tak poprvé setkají v jednom týmu.

Naopak tým světa bude usilovat o první výhru v této soutěži. Ve výběru je zatím Taylor Fritz, Félix Auger-Aliassime a Diego Schwartzman. Tyto tenisty bude za vítězstvím vést legendární John McEnroe.

Laver Cup je týmová tenisová soutěž, ve které se proti sobě v několika dílčích utkáních proti sobě střetnou hráči z výběru Evropy a týmu světa. První ročník této sledované soutěže se konal v pražské O2 aréně.

Doposud se z vítězství radovali pouze hráči z týmu Evropy. V pátém ročníku by tak tenisté z výběru světa chtěli tuto dominanci soupeřů překazit.

Zdroje: Tenisový svět, Livesport

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.