Jak si zruinovat život bez toho, abyste si to vůbec všimli

ruinovani-zivotaVězte, že život není rovná čára. Není to ani daná časová osa s dosaženými milníky.

Je v pořádku, pokud nedokončíte školu, neoženíte se (nevdáte), nenajdete si práci, která vás živí, nezaložíte si rodinu, nevyděláváte peníze a nežijete šťastně do toho či onoho věku.

Je v pořádku, pokud to všechno uděláte, pokud zároveň chápete, že svět se nezboří, ani vás nikdo neodsoudí, pokud nemáte svatbu do 25-ky nebo nejste manažerem ve firmě do 30-ky.

Máte dovoleno jít opačným směrem. Máte dovoleno hledat to, co vás inspiruje. Máte doveleno dopřát si dostatek času. Na toto často zapomínáme.

Život a program, který si volíme

Hned po střední škole si zvolíme program, protože správná věc je jít hned do zaměstnání nebo na vysokou školu.

Dokonce i tehdy, když se nám daný program vůbec nelíbí a to jen proto, že jsme do něj už investovali čas.

Každé ráno jdeme do práce, protože cítíme silnou potřebu být zabezpečení. Uděláme další krok a další a další myslíc si, že si odfajkneme náš seznam životních úkolů.

Pak se jednoho dne probudíme v depresi. Cítíme se pod tlakem a nevíme proč.

Toto je totiž způsob, kterým si zruinuje život. Život si zruinuje i tím, když si zvolíte špatnou osobu.

Život a láska

Proč máme tu silnou potřebu pro rychlé vztahy? Proč jsme okouzleni myšlenkou, že nejprve se musíme stát “někoho” raději než “někým”?

Věřte mi, když řeknu, že láska zplozena z pohodlí, láska vyplývající z potřeby spát vedle někoho či láska sloužící více naší potřebě po pozornosti než vášni je láskou, která vás nebude inspirovat v 6:00 hodin ráno, když se v posteli přetočíte a otevřete oči.

Snažte se objevit fundamentální lásku. Ten vztah, který vás motivuje být lepším mužem nebo ženou. Ten druh intimity, která je spíše vzácnou než všední.

“Já však nechci být sám (samou)”, často říkáme.

Buďte sami. Jezte sami. Jděte na rande sami se sebou. Spěte sami. Během té doby se o sobě hodně naučíte.

Vyrostete, zjistíte co vás inspiruje, ujasníte si své sny a postoje. Vyjasníte si, co v životě chcete.

Poté, když potkáte někoho, kdo vaše buňky roztančí, budete si jím (jí) jisti, protože jste si jisti sami sebou.

Čekejte na to. Prosíme čekejte na to, bojujte za to. A pokud jste to již našli, snažte se o to ze všech sil, protože je to ta nejkrásnější věc, kterou vaše srdce zažije.

Život a vaše minulost

Život si zruinujete, pokud necháte nad ním vládnout vaši minulost.

Je běžné, že během života se vám přihodí různé věci. Zklamali jste se v lásce, cítíte se zmateni, máte dny, kdy se cítíte, že nejste nijak výjimeční a užiteční.

Jsou momenty, které s vámi zůstanou, slova, která se na vás nalepí.

Nesmíte dovolit, aby vás tyto události definovaly. Byly to prostě momenty, byly to prostě slova.

Pokud dovolíte, aby každá negativní událost ve vašem životě určovala to, jak sami na sebe nahlížíte, pak svět kolem vás začnete vnímat negativně.

Promeškáte příležitosti jen proto, že se vám nedostalo povýšení před pěti lety a vy jste sami sebe přesvědčili o tom, že jste asi hloupí.

Promeškáte náklonnost, protože jste sami sebe přesvědčili, že minulá láska vás opustila, protože jste nebyli dost dobří. Dnes už proto nedůvěřujete ženě či muži, kteří se vás snaží přesvědčit, že jste.

Jde o zacyklené, samo se naplňující proroctví.

Pokud si nedovolíte překročit práh vlastní minulosti, to, co bylo řečeno nebo pocítěno, budete na budoucnost hledět přes čočky a nic pak nedokáže změnit váš úsudek.

Uvíznete v omlouvání, prožívání a živení představ, které by vlastně ani neměly existovat.

“Pokud dovolíte, aby každá negativní životní zkušenost ve vašem životě určovala to, jak vidíte sami sebe, pak svět kolem vás začnete vnímat negativně”.

Život a porovnávání se s jinými

Život si zruinuje, pokud se porovnáváte s jinými.

Počet přátel na Facebooku nesnižuje ani nezvyšuje vaši hodnotu. Množství peněz na vašem bankovním účtu nezmění vaše zanícení, inteligenci nebo štěstí.

Člověk, který vlastní dvakrát tolik jako vy, není dvakrát šťastnější nebo dvakrát hodnotnější. Často uvízneme v tom, co lajka naši přátelé, koho následují ti, které obdivujeme.

Na konci to nezruinuje jen naše životy, ale i nás samotné. Vytváří to v nás potřebu cítit se důležití a nejednou dokonce shazujeme ostatní, abychom toho dosáhli.

Život a pocity

Život si zruinujete tím, že se znecitlivíte. Obáváme se vyslovit mnoho věcí, hluboce prociťovat, říct lidem co pro nás znamenají.

Péče není synonymem pro přehnanou starostlivost.

Pokud někomu řekneme, jací jsou pro nás vyjímeční, dělá to z nás zranitelné. O tom není pochyb. Nicméně není to nic zahanbujícího.

Je něco krásného a kouzelného na těch momentech, kdy se odhalíte a jste upřímní k lidem, na kterých vám záleží.

Dejte té dívce vědět, že vás inspiruje. Řekněte své matce před přáteli, že ji milujete.

Vyjádřete se, vyjádřete se, vyjádřete se. Otevřete se, neoblíkejte si hroší kůži před světem a buďte přímí v tom, koho a jak milujete. K tomu je potřeba odvahy.

Život a tolerance

Život si zruinuje tím, že ho snášíte. To, že žijete, by vás mělo nadchnout.

Když se spokojíte i s méně než s tím, po čem toužíte, zničíte tím možnosti, které ve vás dřímají. Ochudíte tím sebe i svět o váš potenciál.

<

p style=”text-align: justify;”>Další Michelangelo možná sedí právě teď za obrazovkou počítače a vypisuje faktury za papírové sponky, protože to platí účty, protože je to pohodlné nebo proto, že to toleruje.

Nedovolte, aby se to stalo vám. Nezruinujte si život tímto způsobem.

Život a práce či život a láska se navzájem nevylučují. Snažme se dělat výjimečné věci, snažme se najít výjimečnou lásku.

Jen tehdy nahlédneme do výjimečného a blaženého života.


Zdroj: HOW TO RUIN YOUR LIFE (WITHOUT EVEN NOTICING THAT YOU ARE)

1 odpověď

  1. Marie napsal:

    MOC PĚKNÝ ČLÁNEK. A JAK PRAVDIVÝ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Spočítejte *