CGTN: Čína a Indonésie podporují pohyb lidí mezi oběma zeměmi

Indonésie, jejímž hospodářským pilířem je cestovní ruch, je dlouhodobě oblíbenou destinací čínských cestovatelů a Čína se pro tuto zemi ležící na jihovýchodě Asie v letech 2016 a 2017 stala největším zdrojem zahraničních turistů.

Indonésie se stala druhou nejoblíbenější destinací čínských turistů, uvedla manželka čínského prezidenta Si Ťin-pchinga Peng Liyuan, během úterního setkání s indonéskou první dámou Irianou Joko Widodo v Pekingu.

Ve paláci Diaoyutai řekla čínská první dáma indonéské první dámě, která doprovázela svého manžela Joko Widoda na jeho dvoudenní návštěvě Číny, že čínský a indonéský národ jako významní sousedé mají dlouhou historii přátelství a že obě země jsou v posledních letech svědky intenzivních mezilidských výměn.

Například v roce 2017 navštívilo Indonésii více než 2,05 milionu turistů z čínské pevniny, což představuje 14,95 % všech zahraničních návštěvníků, jak vyplývá z údajů tamního statistického úřadu. Mezi zahraničními turisty, kteří navštívili indonéský ostrov Bali, převažovali zejména čínští turisté.

Iriana v úterý uvedla, že si přeje, aby Indonésii navštívilo více čínských turistů, a vyjádřila naději na trvalé přátelství mezi oběma zeměmi.

Indonésie od roku 2015 nabízí čínským turistům bezvízový styk, který jim umožňuje pobývat v zemi maximálně 30 dní.

V rámci uznávané spolupráce v rámci čtyř pilířů vytvořily Čína a Indonésie v posledních letech novou synergii díky spolupráci v oblasti mezilidských výměn, politiky, hospodářství a námořních projektů.

V úterý obě první dámy také zhlédly hudební vystoupení studentů a učitelů Čínské hudební konzervatoře. Manželka čínského prezidenta hovořila o historii a technikách tradičních čínských hudebních nástrojů.

Iriana Joko Widodo, fascinovaná vystoupením, řekla, že ji hluboce dojalo, když slyšela mladé čínské umělce hrát indonéskou hudbu.

Hudba nezná hranice, spojuje srdce a předává přátelství, řekla Peng. Vyjádřila také naději, že kulturní výměny budou hrát větší roli v posilování přátelství mezi oběma zeměmi.

Ve společném prohlášení Čína a Indonésie uvedly, že obě strany urychlí obnovení mezilidských výměn, včetně návratu indonéských studentů do Číny, otevřou více přímých letů a posílí spolupráci v oblastech, jako je vzdělávání, cestovní ruch, mládež a místní výměny.

https://news.cgtn.com/news/2022-07-26/Peng-encourages-more-cultural-exchanges-between-China-and-Indonesia-1bZi4zLrhNC/index.html

Video - https://www.youtube.com/watch?v=wjsEKYWcnhI

KONTAKT

Jiang Simin,

+86-188-2655-3286,

cgtn@cgtn.com

PROTEXT

Klíčová slova Čína-Indonésie-turistika-CGTN

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
Služby, cestovní ruch

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.