Sociální sítě
Nahoru

Korbička: Otevření showroomu i nová kolekce šperků

Šperkařskou dílnu Korbička šperky čeká v letošním roce několik novinek. Na podzim letošního roku chystají v Brně otevření nového moderního showroomu pro své klienty a zároveň představí smaragdovou kolekci autorských šperků.

Díky zaměření na ruční zakázkovou výrobu, si mohou klienti v Korbička šperky navrhnout šperky podle svých představ. Jsou to šperky, o kterých lidé sní. Šperky vznikají v brněnské dílně pod rukama pana Korbičky a dalších talentovaných zlatníků. Oblíbenými a jedinečnými jsou šperky s barevnými drahokamy. Často pracují se smaragdy, turmalíny, akvamaríny či topazy.

Pro novou kolekci šperků, která bude představena na podzim, si vybrali právě smaragdy v kombinaci s diamanty. Smaragd je nejcennějším kamenem z odrůdy berylu. Jeho nádherná zelená barva nemá ve šperkařském světě obdoby.

Nejčastěji využívají kolumbijské smaragdy, které jsou označovány jako nejlepší na světě, protože mají skvělou kvalitu a dosahují velkých rozměrů. Další smaragdové doly najdete například v Zambii či Pákistánu.

Kolekce šperků bude obsahovat několik motivů náušnic, prstenů, náramků i přívěsků. „Při svých pravidelných cestách do Kolumbie, kde se smaragdy těží, jsem vždy očarován nádhernou zelenou přírodou. V nové kolekci jsem využil kombinaci smaragdů s diamanty, jelikož se k sobě nádherně hodí a barevně se doplňují,“ dodal Luboš Korbička, zlatnický mistr a zakladatel značky Korbička šperky.

S rostoucí poptávkou se přirozeně zvětšuje i tým lidí v tomto šperkařství. Nevyhnutelným krokem bylo najít nové větší prostory, ve kterých bude jak dílna pro zlatníky, tak zázemí pro back office. Na podzim letošního roku chystají otevření nového moderního showroomu v Brně. Zajímavostí je, že svým zákazníkům poskytnout možnost nahlédnout do samotné výroby šperků přes velké výhledové okno. Další showroom mají otevřený v Praze na Senovážném náměstí, kde je můžete také navštívit.

Více z rubriky Klenoty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.