PepsiCo a AQUA Carpatica oznamují strategický vztah

Prémiová značka vody doplní nabídku společnosti PepsiCo v Evropě a plánuje globální expanzi

Společnost PepsiCo, Inc. (NASDAQ: PEP) oznámila uzavření strategické dohody s prémiovou rumunskou pramenitou vodou AQUA Carpatica, na jejímž základě bude PepsiCo ve společnosti AQUA Carpatica vlastnit 20procentní podíl. V rámci dohody bude mít společnost PepsiCo práva na distribuci této pramenité vody v Rumunsku a v Polsku s možností rozšíření na další trhy včetně Spojených států.

Oceněná řada výrobků AQUA Carpatica, kterou v roce 2010 založil švýcarsko-řecký podnikatel Jean Valvis, zahrnuje neperlivou pramenitou vodu a přírodně perlivou minerální vodu, která se stáčí přímo u zdroje v nedotčených rumunských Karpatech. Prémiová perlivá přírodní minerální voda AQUA Carpatica neobsahuje dusičnany a sodík a poskytuje organismu přírodní elektrolyty.

"Se svou vynikající chutí a výjimečnou pozicí je AQUA Carpatica dokonalým doplňkem stávajícího portfolia prémiových nápojů společnosti PepsiCo," uvedl generální ředitel společnosti PepsiCo Europe Silviu Popovici. "Věříme, že silná značka AQUA Carpatica najde odezvu u našich zákazníků i spotřebitelů po celém světě."

"AQUA Carpatica je značka, která je stejně jedinečná jako místo, odkud pochází. Spojení se společností PepsiCo je skvělá příležitost, která nám umožní rozšířit naši působnost v Evropě a prozkoumat možnosti, jak přinést vodu AQUA Carpatica a její zdraví prospěšné účinky novým spotřebitelům na nových trzích," řekl zakladatel společnosti AQUA Carpatica Jean Valvis. "Za něco málo přes deset let se AQUA Carpatica v Evropě stala oblíbenou značkou, kterou chceme v budoucnu ještě více uvést na veřejnost. Jsem rád, že společnost PepsiCo naši vizi evropského i celosvětového růstu značky sdílí."

O společnosti PepsiCo

Výrobky společnosti PepsiCo si každý den vychutná více než miliarda spotřebitelů ve více než 200 zemích a regionech po celém světě. Díky doplňkovému portfoliu nápojů a trvanlivých potravin, které zahrnuje značky Lay's, Doritos, Cheetos, Gatorade, Pepsi-Cola, Mountain Dew, Quaker a SodaStream, dosáhla v roce 2021 čistých tržeb ve výši více než 79 miliard dolarů. Nabídka společnosti PepsiCo zahrnuje širokou škálu lahodných potravin a nápojů, včetně řady kultovních značek, z nichž každá generuje přes jednu miliardu dolarů odhadovaného ročního maloobchodního prodeje.

Společnost PepsiCo se řídí vizí "Být globálním lídrem v oblasti nápojů a trvanlivých potravin díky vítězství s PepsiCo Positive (pep+)". Koncept pep+ je komplexní strategická transformace, která nám pomáhá fungovat s ohledem na hranice naší planety a inspirovat pozitivní změny pro Zemi i její obyvatele, čímž do centra vytváření hodnot a růstu společnosti staví udržitelnost a lidské zdroje. Další informace najdete na adrese www.pepsico.com.

O společnosti AQUA Carpatica

Po pěti letech analýzy zdrojů minerální vody a výběru těch s výjimečnou čistotou a mimořádnou chutí byla v Karpatech v roce 2010 založena značka AQUA Carpatica, kterou si rumunští spotřebitelé okamžitě oblíbili.

Během pouhých čtyř let se AQUA Carpatica stala nejprodávanější přírodní pramenitou vodou v zemi a do roku 2016 si vybudovala mezinárodní zastoupení v 16 zemích na čtyřech kontinentech.

Portfolio AQUA Carpatica nabízí širokou škálu artiklů ve všech hlavních formátech balení (sklo, PET, hliníkové plechovky) přizpůsobených preferencím spotřebitelů.

Díky kvalitě "bez dusičnanů" je AQUA Carpatica ideálním výrobkem pro děti a těhotné ženy a výjimečná chuť jejích pramenů ji činí ideální pro kanál HoReCa.

V zájmu trvale udržitelného zachování původní čistoty svých zdrojů zavedlo vedení společnosti AQUA Carpatica v oblasti přísné ochranné pásmo, který chrání přírodní ekosystém.

Další informace najdete na www.aquacarpatica.com.

Kontakty pro média:

Evropa: Felix Zadek Ewing

PepsicoEurope@headlandconsultancy.com

+44 (0)77 2558 0928

Spojené státy:<(b>

Andrea Foote

Andrea.foote@pepsico.com

+1 914-473-3284

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/733556/PepsiCo_LOGO.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1870403/AQUA_Carpatica_Logo.jpg

Klíčová slova USA-nápoje-firmy-PepsiCo

Oblast
USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Kategorie
Potraviny, gastronomie

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.