Hlavní obsah

Autobus s polskými poutníky sjel v Chorvatsku ze silnice, 12 mrtvých

• Aktualizováno

Dvanáct lidí zahynulo při nehodě autobusu s polskými poutníky v Chorvatsku. Neštěstí se stalo na dálnici A4 několik desítek kilometrů od Záhřebu. Přes 30 lidí utrpělo zranění.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Místo nehody autobusu s polskými poutníky na dálnici v Chorvatsku

Článek

K nehodě autobusu s polskou registrační značkou došlo kolem 5:40 na 62. kilometru dálnice A4 ve směru na Záhřeb mezi městy Jarek Bisaški a Podvorec. Podle serveru index.hr sjel autobus ze silnice.

Na místě zahynulo 11 lidí, dvanáctý člověk zemřel později v nemocnici. Zhruba 30 zraněných si převzala záchranka a převezla je do nemocnic v Záhřebu a Varaždinu.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Vrak autobusu u chorvatské dálnice

Mluvčí polského ministerstva zahraničí Lukasz Jasina v televizi TVN24 potvrdil, že všechny oběti jsou polskými občany. Podle polského premiéra Mateusze Morawieckého šlo o poutníky, kteří cestovali do Medžugorje v Bosně a Hercegovině.

Příčina nehody se vyšetřuje. Server Jutarnji list uvedl, že řidič mohl za volantem usnout.

Provoz na dálnici probíhá v jednom jízdním pruhu.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Hasiči na místě nehody autobusu v Chorvatsku

Kondolence rodinám obětí nehody složil polský prezident Andrzej Duda nebo ministr zahraničí Zbigniew Rau, do Chorvatska odjel ministr zdravotnictví Adam Niedzielski.

Další dva lidé v sobotu zahynuli a tři se zranili při další dopravní nehodě u vsi Sikivreci na jihovýchodě Chorvatska. Řidič podle portálu 24sata.hr sjel z vozovky.

V Chorvatsku havaroval autobus, 10 mrtvých

Evropa

Nehoda autobusu se stala také v sobotu ráno v Bulharsku. Rumunské vozidlo tam narazilo do auta s nizozemskou registrační značkou, které stálo vedle silnice. Na místě zemřeli tři lidé, devět jich se zranilo.

Nejhorší nehoda českého autobusu se v Chorvatsku stala v červnu 2012 u dálničního tunelu Krpani. Zemřelo osm lidí, mezi nimi řidič. Zranění utrpělo více než 40 cestujících. Autobus je vezl na dovolenou do kempu nedaleko letoviska Baška Voda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám