OBRAZEM: Máte rádi horory? Pak určitě navštivte tyto strašidelné podzemní sklepy!
Expozice Jedová chýše. Foto: Redakce
Výlety

Žatec - Jedová chýše je expozicí určenou pro milovníky hororů a historie. Vydejte se na prohlídku rozsáhlých středověkých sklepů za tajemných psychedelických zvuků a ověřte si, zda máte pro strach uděláno. Druhá expozice s názvem muzeum Retro computer představuje sbírku počítačů ze 70 až 80. let minulého století.

Expozice Jedová chýše se nachází přímo pod restaurací U Zlatého beránka v Žatci. Dva sousedící domy jsou propojené tunelem vysokým 150 cm, vybudovaným za 2. světové války jako úniková cesta při bombardování. Vstupenku do Jedové chýše zakoupíte na baru v restauraci, na místě je možné zakoupit si občerstvení v podobě kávy či zákusku.

Expozice Retro computer představuje počítače používané za socialismu nejen v Československu, ale také ve světě (firem HP, Datapoint, Olivetti, Tesla, Commodore a další). Najdete zde přes 135 kusů funkční techniky. Některé neuvidíte v ČR ani v Evropě v technických muzeích, protože se jedná o ojedinělé rarity a katalogizované počítače. Soukromá sbírka Pavla Jambora z firmy OnlySoft.cz, kterou zapůjčil sociální firmě pro potřeby stálé expozice, je vhodná i pro vzdělávací účely pro školní kolektivy. Na třech pozicích je možné si zahrát počítačové hry 80. let.

Restauraci U Zlatého beránka najdete na adrese Hošťálkovo náměstí 138, což je v centru Žatce přímo za budovou radnice. Jedová chýše je otevřena vždy v sobotu od 11 do 17:30 hodin. Prohlídky sklepů nejsou vhodné pro osoby se špatnou pohyblivostí, doporučuje se vzít si pevnou obuv.

Cena vstupného do Jedové chýše

  • ​Jednotlivec 100 Kč (zápůjčka helmy v ceně)
  • Rodinné vstupné 250 Kč (2 dospělí + 1 dítě, 2.dítě zdarma)

Cena vstupného do expozice počítačů

  • Jednotné vstupné 80 Kč

Fotogalerie

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru