Hlavní obsah

Meteorologové upravili výstrahu před požáry

Poté, co se v pátek večer a v noci na sobotu na některých místech v Česku přehnaly silné bouře s dešti, upravili meteorologové výstrahu před požáry a stupeň nebezpečí zmírnili. Na severozápadě Čech a jihovýchodě Moravy, kde v noci napršelo maximálně deset milimetrů srážek, však stále platí nízký stupeň nebezpečí. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: HZS KK

Ilustrační foto

Článek

Zvýšené riziko vzniku požárů kvůli suchu se nadále týká Ústeckého kraje a částí Karlovarského, Libereckého, Jihomoravského a Zlínského kraje.

"Na ostatním území se v důsledku výraznějších srážkových úhrnů riziko požárů přechodně snížilo. V následujícím týdnu ale očekáváme suché počasí a postupné oteplování, proto budeme v příštích dnech varování před požáry pravděpodobně rozšiřovat na další části republiky," uvedl ČHMÚ.

Kvůli silným bouřkám bylo v pátek večer ve středních Čechách bez elektřiny elektřiny 15 tisíc domácností. Na vysokém napětí bylo šest poruch, jedna z nich dokonce zastavila provoz na dálnici D1.

V bouři spadly na D1 dráty vysokého napětí

Krimi

K sobotním 07:00 bylo podle mluvčí ČEZ Soni Holingerové bez dodávek proudu kolem 1300 domácností, z toho zhruba 200 na Benešovsku a 1100 v okrese Praha-východ.

Reklama

Výběr článků

Načítám