7. srpna 2022 • 10:22

Biatlonista Krčmář se pustil do oslavy Liberce po výhře: Pár piv je špatně!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
24
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Slovácko - Sparta: Juroška trefil ruku Kairinena, penalta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dáš tři góly, posuneš svůj tým na první místo tabulky. Logicky přijde obrovská radost a ocenění od spoluhráčů v kabině. Útočník Mick van Buren, nizozemská posila Liberce, odpověděl, že slavit půjde se svými parťáky „hezky česky“, tedy na večeři a pár piv. „Tohle je špatně!“ reagoval český biatlonový reprezentant Michal Krčmář. Na Twitteru jeho poznámka rozpoutala vášnivou diskuzi.



Mick van Buren se stal hlavní postavou sobotního utkání 2. kola FORTUNA:LIGY. Liberec doma rozcupoval Teplice 5:1, nizozemský útočník v 69. minutě zkompletoval svůj první ligový hattrick. „Máme týmovou večeři a v neděli volný den. Proto bude klasická česká oslava, dáme si pár piv,“ vyprávěl 29letý hráč po úspěšném vystoupení.

Naznačil, že si chce po vynaloženém úsilí a úspěšném zápase se svými parťáky vydechnout a na společné akci užít radost z výhry. „Takhle úroveň profi sportu u nás nezvedneme! Je mi jedno, jaké jsou zvyky atd., prostě tohle je špatně!“ napsal v reakci biatlonista Michal Krčmář.

Jeho poznámka na Twitteru spustila velké debaty, v neděli dopoledne bylo pod jeho statusem 129 komentářů. Český olympijský medailista s lidmi diskutoval a snažil se argumentovat, byť se na jeho poznámku snášely spíš negativní reakce.

Mnozí argumentovali, že po úspěšném zápase, když má sportovec následující den volno, je uvolnění a posezení s týmovými parťáky v pořádku, dokonce i prospěšné, protože se tmelí kabina. Zvlášť, když hráči splnili úkol a soupeře vysoko porazili.

„Vůbec nejde o to, jestli něco splní, nebo ne. Jak pak přistoupí mladá generace ke sportu? Borec dal hattrick a chodí po něm na pivo… Tak budu taky a je to v pohodě. A pak společnost nadává, že mladá generace nemá výkonnost a morálku…“ rozvinul Krčmář svůj pohled.

Nevyvrací, že v týmovém sportu je parta a společné posezení v pořádku. „Zajít na večeři ano, ale nevidím důvod, proč by si k tomu měli dávat alkohol? K čemu je ve sportu alkohol prospěšný? Absolutně k ničemu. Má jen negativa.“

Sám se prý drží toho, že v náročné biatlonové sezoně alkohol nepije, ani po úspěšném závodě. „U mě je to jednoduché. Od srpna do konce března jsem abstinent. Duben mám volno a po sezoně nějaký alkohol padne. Květen až konec července si občas dám nějaké pivo, ale jsou to tak 3-4 piva do měsíce maximálně,“ prozradil diskutujícím.

SESTŘIH: Liberec - Teplice 5:1. Van Buren zazářil a Severočeši smetli skláře
Video se připravuje ...

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
24

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud