Spojte se s námi


Motorsport

Vítěz se rozhodl až v posledním kole! Třetí triumf za sebou bral v Moto2 Fernández, Salač zajel nejlepší výsledek sezóny

Publikováno

dne

Strhující bitva o vítězství se odehrála při Velké ceně Velké Británie v kategorii Moto2. Vedoucí muž světového šampionátu Španěl Augusto Fernández předvedl vynikající výkon. V závěrečném kole závodu překonal krajana Alonsa Lópeze a dojel si pro třetí vítězství v řadě a čtvrté celkově. Jediný český jezdec v seriálu Filip Salač skončil devátý, čímž stanovil nejlepší dojezd do cíle závodu v letošním ročníku.

Fernández po startu nepředvedl nejlepší odpich. Ten si připsal Američan Joe Roberts a vedl do první zatáčky. Na konci prvního kola již však vedl Ai Ogura. O vedení Japonec nicméně rychle přišel, když se v druhém kole přes něj přehnal López startující do závodu až z osmého místa.

Ital Celestino Vietti přijel na Silverstone jakožto vedoucí průběžného pořadí Moto2. Ze startu z pátého místa bohužel ztratil několik pozic. K tomu musel absolvovat trest dlouhého kola za nerespektování procedury tréninku startů během pátečních volných jízdách. Kvůli tomu se propadl až na jedenácté místo. Musel tedy zabrat, aby neztratil vedoucí pozici v celkových tabulkách.

Domácí miláček Jake Dixon mezitím pozorně sledoval z pátého místa boje mezi jezdci před sebou. O pár kol později se připojil do skupiny svádějící bitvy o vítězství. López se pokusil ujet na prvním místě, s maximálním náskokem do jedné sekundy se ale neschylovalo k tomu, že by se Španělovi podařilo od ostatních utrhnout.

Jezdec týmu GASGAS Albert Arenas osm kol před koncem spadl v rychlém esíčku zatáček Becketts. Naštěstí se všichni závodníci za ním vyhnuli jak jemu, tak jeho motocyklu. Nedošlo tedy k žádnému nepříjemnému momentu. V následujícím kole Ogura málem narazil zezadu do Aróna Caneta, jemuž se hned nato zavlnil motocykl. Fernández toho využil a předjel oba jezdce naráz. Otevřela se mu tímto cesta nahánět lídra Lópeze.

Dvě kola před koncem Ogura, Dixon a Canet srdnatě bojovali o poslední pódiovou příčku, Ogura dokonce lehce najel na zadní kolo Canetovy motorky. Následně vedoucí dvojice Španělů Lópeze a Fernándetze najela do posledního kola závodu, kde se vše rozhodlo.

Fernández atakoval svého krajana na vnitřek levotočivé zatáčky Brooklands v závěrečném sektoru dráhy. López se snažil seč mu a jeho motorce síly stačily, nedokázal ale sebrat Fernándezovi radost z jeho třetí výhry v řadě a čtvrté v této sezóně. Třetí místo nakonec uzmul domácí Dixon. Vietti poskočil po vykonání svého trestu na šesté místo, i tak přišel o vedení v šampionátu, které převzal Fernández.

Filip Salač se po startu ze sedmnáctého místa postupně prodíral vpřed. Využil sice přitom havárií Arenase a také Schröttera ke konci závodu, konečné deváté místo je pro rodáka z Mladé Boleslavi nejlepší počin sezóny.

Výsledky VC Velké Británie Moto2:

1. Augusto Fernández (Špa., Red Bull KTM Ajo) 37:38.670

2. Alonso López (Špa., CAG Speed Up) +0.070

3. Jake Dixon (Brit., GASGAS Aspar Team) +0.662

4. Ai Ogura (Jap., IDEMITSU Honda Team Asia) +1.741

5. Arón Canet (Špa., Flexbox HP40) +1.946

9. Filip Salač (Čes., Gresini Racing Moto2) +11.646

Průběžné pořadí MS Moto2 po VC Velké Británie (závod 12/20):

1. Augusto Fernández (Špa., Red Bull KTM Ajo) 171

2. Ai Ogura (Jap., IDEMITSU Honda Team Asia) 158

3. Celestino Vietti (Mooney VR46 Racing Team) 156

4. Arón Canet (Špa., Flexbox HP40) 127

5. Tony Arbolino (Elf Marc VDS Racing Team) 108

20. Filip Salač (Čes., Gresini Racing Moto2) 21

Zdroj: MotoGP

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.