Spojte se s námi


Motorsport

Ikona a legenda WRC se opět vrátí! Sébastien Loeb potvrdil start v další rallye, kde ho tedy zase uvidíme?

Chystá se další velký comeback! Sébastien Loeb se k WRC vrátí již po čtvrté v letošní sezóně, tentokrát jej fanoušci uvidí v řecké Rallye Acropolis. Francouzská legenda je na tomto podniku historicky velmi úspěšná. Proč se tedy rozhodl pro návrat právě do této rallye?

Publikováno

dne

Chystá se další velký comeback! Sébastien Loeb se k WRC vrátí již po čtvrté v letošní sezóně, tentokrát jej fanoušci uvidí v řecké Rallye Acropolis. Francouzská legenda je na tomto podniku historicky velmi úspěšná. Proč se tedy rozhodl pro návrat právě do této rallye?

Ikona světové rallye se v letošní sezóně rozhodla pro návrat do WRC, ovšem pouze v rámci dílčích podniků, osmačtyřicetiletý závodník se tak nezúčastní celého mistrovství světa.

Po závodech v Monte-Carlu, Portugalsku a Keni se Loeb na půdu WRC navrátí v desátém podniku ročníku 2022 – Acropolis Rallye Řecko. Tato rallye se uskuteční v září, konkrétně od 8. do 11 (čtvrtek až neděle – pozn. red.).

Loeb se se 35 body aktuálně nachází na osmém místě šampionátu jezdců před další legendou Sébastienem Ogierem. Ten má na kontě bodů 34.

Úvodní podnik sezóny v Monte-Carlu totiž ovládl, v následujících podnicích ve Švédsku a Chorvatsku nestartoval. V portugalské rallye bohužel boural už po prvních metrech a jeho druhý podnik letošní sezóny tak rychle skončil.

V Keni byl dokonce vedoucím mužem tohoto celkově šestého podniku sezóny 2022, poté mu ale nevydržel motor a skončil nakonec až na osmém místě.

Jeho dalším působištěm tak bude řecká rallye, kde je Loeb historicky velmi úspěšným jezdcem. Je totiž jejím trojnásobným vítězem, barvách Citroenu ovládl Acropolis Rallye Řecko v letech 2005, 2008 a 2012.

Loebovo vyjádření

„Rozhodl jsem se pro návrat do Řecka, protože je to pěkná šotolinová rallye, kterou jsem si vždy užíval. Teď navíc vypadá lépe a není tak drsná, jako když jsem ji jel naposledy,“ vysvětluje Loeb, jehož slova ocitoval server Motorsport.

„Myslím, že v letošním itineráři jsou pouze dvě etapy, které jsem zažil. Ale bylo to už před 10 lety, takže si na ně nevzpomínám. Budu muset začít od nuly, což je vždy komplikované. Myslím, že od letošního roku tam bude pro každého hodně nových etap,“ doplňuje.

„Není to snadná rallye, ale je příjemné tady závodit, takže se na to těším. Aktuálně je těžké určit mé cíle tady, budu se snažit co nejlépe se na tuto rallye připravit. Doufám, že se mi i v Řecku podaří dostat do rytmu jako v Portugalsku a Keni,“ uzavřel.

Loeb tak v týmu M-Sport Ford vytvoří rozšířenou sestavu. Tento tým bude mít v Řecku hned šest vozů. Kromě Loeba jsou připraveni také Craig Breen, Gus Greensmith, Adrien Formaux, Pierre-Louis Loubet a Jourdan Serderidis.

Zdroje: WRC, Motorsport

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.