Spojte se s námi


Motorsport

Hamilton: Konec kariéry? Formuli 1 mám stále co nabídnout. Co řekl britský šampion v nedávném rozhovoru?

Formule 1 se aktuálně nachází v povinné letní přestávce a o spoustu vyjádření se aktuálně stará Lewis Hamilton. Ten totiž v nedávném rozhovoru prohlásil, že královně motorsportu má stále co nabídnout nejen na trati a aktuálně se nehodlá loučit. Co řekl v nedávném rozhovoru?

Publikováno

dne

Formule 1 se aktuálně nachází v povinné letní přestávce a o spoustu vyjádření se aktuálně stará Lewis Hamilton. Ten totiž v nedávném rozhovoru prohlásil, že královně motorsportu má stále co nabídnout nejen na trati a aktuálně se nehodlá loučit. Co řekl v nedávném rozhovoru?

Piloti Formule 1 z předchozí generace už pomalu, ale jistě ukončují své kariéry. V loňském roce královnu motorsportu opustil Kimi Räikkönen, letos je to také poslední rok pro Sebastiana Vettela.

A během příštích dvou let už ve F1 zřejmě neuvidíme ani Fernanda Alonsa a Lewise Hamiltona, byť jsou oba dva stále velmi dobrými piloty. Závodit ale nelze donekonečna.

Sedminásobný mistr světa tak stále tvrdí, že zatím F1 nehodlá opouštět. Jeho smlouva v Mercedesu vyprší na konci sezóny 2023 a jak Hamilton sám říká, stále cítí, že má šanci dosáhnout na mnoho úspěchů nejen na závodní dráze, ale i mimo ni.

Letošní šampionát je však už téměř rozhodnutý, když se lídr pořadí Max Verstappen těší obrovskému náskoku na druhého Charlese Leclerca. Hamilton se tak pravděpodobně soustředí na příští rok, když bude chtít zabojovat o osmý titul mistra světa. Odchod Vettela jej prý každopádně k ukončení kariéry neinspiroval.

Diverzita, rozmanitost, ekologie

„Myslím, že je to připomínka toho, že jsem v té části své kariéry, kdy lidé, se kterými jsem přišel a s nimiž jsem tak dlouho závodil, začnou přestávat,“ řekl Hamilton na tiskové konferenci po Velké ceně Maďarska.

„Než se nadějeme, Fernando už tady taky nebude, no a kdo potom zbývá? Asi budu nejstarší! Ale ne, ani to mě nepřimělo přemýšlet o odchodu do důchodu,“ doplňuje.

„Momentálně přemýšlím o tom, jaké kroky mohu udělat a jak můžeme toto auto vylepšit, aby tento tým znovu zvítězil. Přemýšlím ale také o tom, co můžeme udělat v rámci našeho boje za větší rozmanitost, uvažuji nad mnoho věcmi,“ vysvětluje.

Hamilton se totiž kromě závodní kariéry věnuje také také své charitativní nadaci Mission 44, prostřednictvím které zůstává oddán diverzitě a pomáhá začlenit se do Formule 1. Jak totiž posléze sám pronesl, stále má „ve své nádrži“ řadu nápadů a může toho hodně přinést.

Britský závodník také ocenil Vettela za jeho aktivistickou práci při zdůrazňování ekologických problémů a humanitárních snah během kariéry pilota F1 a doufá, že bude pokračovat v tom, co německý jezdec prosazoval.

Zdroje: F1, Mercedes-AMG Petronas F1,

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.