Spojte se s námi


Motorsport

Marc Márquez se vrací do kolotoče MotoGP! V Rakousku bude z garáže Hondy přihlížet počínaní svého týmu

Osminásobný mistr světa Marc Márquez se příští víkend zúčastní Velké ceny Rakouska, avšak pouze jako divák v garáži tovární Hondy. Devětadvacetiletý Španěl pokračuje v optimistických pokrocích po poslední operaci, kterou podstoupil před dvěma týdny.

Publikováno

dne

Osminásobný mistr světa Marc Márquez se příští víkend zúčastní Velké ceny Rakouska, avšak pouze jako divák v garáži tovární Hondy. Devětadvacetiletý Španěl pokračuje v optimistických pokrocích po poslední operaci, kterou podstoupil před dvěma týdny.

Márquez v posledních měsících podstupuje důkladnou rehabilitaci poté, co se mu správně nezahojila pažní kost v pravé ruce, kterou si poranil při pádu v Jerezu během prvního závodu sezóny 2020.

Po květnové GP Itálie rozhodl odstoupit ze závodů MotoGP, aby mohl podstoupit zákrok na pažní kosti. Během procesu hojení se však otočila o 30 stupňů více, než měla. Od té doby se neobjevil ani v padoku žádné z následujících velkých cen. Rozhodl se totiž plně se zotavovat ze svých zranění doma ve Španělsku.

Vzhledem k tomu, že se jeho návrat do světa velkých cen nezadržitelně blíží, Márquez se v nadcházejícím víkendu na Red Bull Ringu znovu připojí ke svému týmu Repsol Honda. Učiní tak proto, aby se pokusil pochopit chování letošní motorky, co se s ní přesně děje a co se dá na ní vylepšit do příští sezóny.

„Honda se nachází v kritickém okamžiku a já se svým týmem hodně mluvím a snažím se pochopit letošní motorku a to, co se děje,“ vysvětlil Márquez. „Proto pojedu do Rakouska, abych si se všemi promluvil a setkal se také s personálem Hondy, se kterým bych chtěl zapracovat na budoucnosti.“

Márquez se dále zamýšlel nad svým dosavadním rehabilitačním procesem a přiznal, že se cítí optimisticky. Díky nejnovějšímu úspěšnému zákroku doufá, že se může vrátit s kondicí do doby před svým pádem v Jerezu 2020.

„Krok za krokem se cítím lépe. Kost se dobře hojí, což je ta nejlepší zpráva ze všech,“ pokračoval Márquez. „Na konci srpna mě čeká další lékařská kontrola. Poté můžeme udělat další krok s rehabilitací a opravdu začít tlačit a budovat svaly.

„Nemůžu jít ale na další operaci. Jsem přesvědčený, že ta poslední byla dobrá, ale takové myšlenky má člověk v mysli.“

Zdroj: Motorsport Week

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.