Spojte se s námi


Motorsport

Móda, charitativní projekty nebo vlastní veganská restaurace: Co bude Lewis Hamilton dělat po ukončení kariéry?

Lewis Hamilton v nedávném rozhovoru prozradil, jak sám sebe vidí po ukončení aktivní kariéry pilota Formule 1. Díky vlastním rozjetým projektům má opravdu mnoho možností, ať už se jedná o módní průmysl nebo různé charitativní organizace. Co tedy od něj po ukončení kariéry můžeme očekávat?

Publikováno

dne

Lewis Hamilton v nedávném rozhovoru prozradil, jak sám sebe vidí po ukončení aktivní kariéry pilota Formule 1. Díky vlastním rozjetým projektům má opravdu mnoho možností, ať už se jedná o módní průmysl nebo různé charitativní organizace. Co tedy od něj po ukončení kariéry můžeme očekávat?

V loňském roce ukončil svou kariéru ve F1 Kimi Räikkönen, letos se s královnou motorsportu rozloučí také Sebastian Vettel. Jezdci předchozí a velmi úspěšné generace ukončují kariéru a věší závodní rukavice na hřebík.

Pilot Mercedesu letos odstartoval již svou 16. sezónu ve Formuli 1 a ve svých 37 letech je druhým nejstarším jezdcem na startovním roštu za Fernandem Alonsem (41). Tudíž vzhledem k tomu, že jezdci po čtyřicítce už ve svých kariérách pokračují opravdu zřídka, je tak nepravděpodobné, že bychom oba piloty viděli ve F1 i v dalších několika letech.

Hamilton má navíc s Mercedesem platný kontrakt do konce sezóny 2023 a je velkou otázkou, zda jej poté bude prodlužovat.

Ačkoliv sedminásobný mistr světa sám prohlásil, že na důchod ještě nepomýšlí a Formuli 1 má stále co nabídnout, naznačil už, čemu by se po konci kariéry rád věnoval.

„Vždycky budu s tímto sportem spojený a vždy ho budu sledovat,“ uvedl Hamilton, jehož slova ocitoval server Racing News 365.

„Vždy budu chtít být pozitivní ke všem pilotům, kteří tu jsou, ať už dobrým nebo špatným. A protože vím, jak těžký může být začátek, jak to může být na ho*no nebo jak mohou být lidé negativní,“ vysvětluje.

Mnoho dalších projektů

Během posledních několika let se britský závodník stále více zapojuje do různých projektů a obchodních aktivit. Kromě toho se však angažuje i v módním průmyslu, má také hudební zájmy a pomohl založit charitativní organizace a nadace.

Hamilton také otevřel veganskou burgerovou restauraci, spustil závodní tým X 44 Extreme E a nedávno přiznal, že byl součástí skupiny lidí, která odkoupila americký fotbalový tým Denver Broncos.

„Pracuji na spoustě projektů. V posledních pěti letech jsem vybudoval opravdu velký tým, který se mnou spolupracuje, aby mi pomohl přinášet nápady na věci, pro které chovám vášeň, a díky čemuž mohla vzniknout řada projektů.

Mnoho lidí o sobě říká, že jsou podnikatelé a já si o sobě myslím, že skutečně podnikatel jsem. A to protože mám v chodu mnoho obchodních záležitostí. Myslím, že po konci kariéru se zaměřím na jednu nebo více z nich,“ uzavřel.

Zdroje: Racing News 365, Mercedes-AMG Petronas F1

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.