Spojte se s námi


Motorsport

Lucas di Grassi podepsal s týmem Mahindra smlouvu pro nadcházející sezónu Formule E

Mistr světa ze sezóny 2016/17 elektrických formulí Lucas di Grassi si našel nové angažmá u týmu Mahindra Racing. Od příští sezóny, ve které se představí zbrusu nové vozy třetí generace, se tak stane novým kolegou Olivera Rowlanda.

Publikováno

dne

Mistr světa ze sezóny 2016/17 elektrických formulí Lucas di Grassi si našel nové angažmá u týmu Mahindra Racing. Od příští sezóny, ve které se představí zbrusu nové vozy třetí generace, se tak stane novým kolegou Olivera Rowlanda.

Brazilec nahradí Alexandra Simse, jehož čtyřletá cesta v seriálu Formule E se tento víkend v Soulu uchýlí ke svému konci. Nová dvojice Mahindry di Grassi a Rowland zahájí spolupráci v testování vozu pro novou éru Formule E, jež započne příští sezónu.

Prapočátky Di Grassiho smlouvy s Mahindrou pocházejí již z období loňského léta. V téže době podepsal s týmem Venturi poté, co jeho předchozí zaměstnavatel Audi Sport Abt oznámil odchod z Formule E. Brazilcovo dobrodružství ve Venturi, kde jezdil po boku Edoarda Mortary, tak nebude mít dlouhého trvání.

„Příchod k Mahindře představuje novou výzvu v mé kariéře. Načasování nemohlo být lepší, všichni začínají od nuly se zavedením nové generace vozů,“ řekl di Grassi.

„Naším krátkodobým cílem je vyhrávat závody. Tím dlouhodobým je získat pro Mahindra Racing mistrovský titul a stát se světovou ikonou elektrických závodů.“

Ředitel týmu Mahindra Racing Dilbagh Gill nepochybuje o talentu a schopnostech di Grassiho. „Lucas je jeden z nejlepších jezdců historie Formule E, statistiky mluví za své. Věříme, že Lucas má všechny potřebné atributy pro to, aby se v následujících týdnech bez problému seznámil s naším programem pro třetí generaci.“

Di Grassi zvítězil ve své kariéře v celkem třinácti závodech, čímž se dělí o první místo v historických tabulkách se Sébastienem Buemim. Naposledy osmatřicetiletý rodák ze Sao Paula slavil triumf v červencové londýnské E-Prix.

Aktuálně se di Grassi nachází na šestém místě v celkovém pořadí letošního ročníku Formule E. Na vedoucího Stoffela Vandoorna ztrácí nedostižitelných 74 bodů.

Zdroj: FIA Formula E, The Race

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.