Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár bytu v Brně způsobil škodu za statisíce korun, voda z prohořelých stupaček poškodila i prostory pod ním

Dnes dopoledne vyjely jednotky k požáru v bytovém domě na ulici Bořetická v Brně. Událost se obešla bez zranění. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje. Škody půjdou do statisíců.

Krátce po půl jedenácté vyslalo operační středisko jednotky k nahlášenému požáru ve 4. patře bytového domu. Oheň zachvátil bytové jádro, které zcela zničil. Kouř způsobil další škody v celém bytě. Z prohořelých stoupaček začala vytékat voda, která vytopila zasažený byt, ale také další bytové jednotky pod požárem.

Během čtvrt hodiny od příjezdu měli hasiči požár pod kontrolou. Asi dvě desítky obyvatel, kteří dům opustili před našim příjezdem se mohlo vrátit do svých bytů. V domě však musela být zastavena voda a odpojen elektrický proud.

Dobrovolní hasiči zajistili vysátí vody v zasaženém bytě a také v dalších bytech, kam voda zatekla. Práci skončili po 14. hodině.

Příčina vzniku požáru je předmětem šetření, stejně jako vzniklá škoda. Nicméně už nyní je jasné, že ta půjde do statisíců. Celá událost se obešla bez zranění.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet