Hasiči po uhašení požáru Hřensko neopouštějí, drony našly riziková místa
Foto zdroj: HZS Ústeckého kraje
Ústí nad Labem

Hřensko - V pátek 12. srpna se podařilo požár v Hřensku konečně uhasit. Hasiči zredukovali počty jednotek na místě, stále ale některé zasahují. Pokračuje technologická pomoc poskytovaná HZS ČR správě Národního parku.

V noci byl klid. Drony našly 6 míst se zvýšenou teplotou v oblasti Pravčické brány, Gabrieliny stezky, Borového dolu. "Místa se ošetřují. Drony obsluhuje HZS ČR, Policie ČR, Armáda ČR. Jednotlivé sektory mají na starosti revírníci národního parku, kteří koordinují nasmlouvané dobrovolné hasiče v dohlídkách. HZS koordinuje celkovou činnost, ráno a večer řídí společný briefing, poskytuje technologickou podporu v podobě dronového průzkumu, hadicového vedení vody s rozmístěnými čerpadly a nádržemi na vodu, a dalšími technickými prostředky," informují hasiči na svém facebookovém profilu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru