Takhle se jezdí na našich silnicích: Policisté u více než dvou stovek kontrolovaných aut zjistili 226 přestupků!
Ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Ve dnech 8. až 12. srpna proběhla celorepubliková dopravně bezpečnostní akce pod názvem ROADPOL, kdy se tentokrát dopravní policisté zaměřili na dodržování nejvyšší povolené rychlosti.

Této akce se zúčastnilo celkem 48 policistů, kteří během prováděných kontrol zastavili celkem 230 vozidel. "Z celkového počtu kontrolovaných vozidel bylo zjištěno 226 dopravních přestupků. Na místě bylo blokovou pokutou vyřešeno celkem 212 přestupků a zbývajících 14 bylo oznámeno na příslušný správní úřad k dalšímu projednání," uvádí mluvčí policistů Pavla Mašínová.

Překročení nejvyšší povolené rychlosti bylo naměřeno u 194 vozidel. Dále byly zjištěny čtyři přestupky, kdy pasažéři nebyli připoutání bezpečnostním pásem a v jednom případě se jednalo i o dětského pasažéra, který nebyl umístěn v dětské autosedačce.

Celkem u sedmi vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav. "Dalšími prohřešky byla jízda bez řidičského oprávnění, držení telefonu či jiného záznamového nebo hovorového zařízení, ale i motorkáři a jejich povinnost mít za jízdy na hlavě přilbu. Zároveň je vhodné vyzdvihnout skutečnost, že během kontrol nebyl žádný z řidičů pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky," pokračuje Mašínová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru