Spojte se s námi


Hokej

Pittsburgh Penguins čeká velká čistka! Které hvězdy odejdou?

Velké množství týmů v NHL má zatím letos velký problém, co se týče platového stropu. Jedním z těchto týmů je i Pittsburgh Penguins, který sice letos prodloužil smlouvu dvěma legendám – Jevgenij Malkinovi a Krisi Letangovi…

Publikováno

dne

Velké množství týmů v NHL má zatím letos velký problém, co se týče platového stropu. Jedním z těchto týmů je i Pittsburgh Penguins, který sice letos prodloužil smlouvu dvěma legendám – Jevgenij Malkinovi a Krisi Letangovi, ale z tohoto důvodu se musí rozloučit s jinými velkými jmény.

Přesah Tučňáků v současné chvíli nad platovým stropem činí 1,5 milionu dolarů. Což není samozřejmě moc, v praxi jde třeba o smlouvu nějakého hráče ze třetí či čtvrté formace. Ale pokud by letos v Pittsburghu plánovali nějaké změny, tak zkrátka musí uvolnit více místa.

Více místa pod platovým stropem by se mohlo klubu hodit i do budoucna, pokud by chystal podat velkou smlouvu nějakému volnému hráči či chtěl prodloužit nějakou ze svých hvězd.

Na seznamu organizace z Pittsburghu se nachází čtyři jména, po kterých mohou ostatní týmy sáhnout. Řadí se sem Marcus Pettersson, Brian Dumoulin, Jason Zucker a Teddy Blueger.

Teddy Blueger – útočník pobírající plat 2,2 milionu s platností ještě jednu sezónu, odehrál loni 65 zápasů se ziskem 28 bodů. Nepatří k velmi žhavému zboží, ale spekuluje se, že by zájem mohla mít Arizona.

Jason Zucker, útočník, v posledních letech bodově nezáří. Za tři sezóny v NHL odehrál 94 zápasů, ve kterých nasbíral 47 bodů, přesto pobírá plat 5,5 milionu dolarů a také mu za rok končí smlouva. Také se často potýká se zraněním, tudíž se nejedná o tak žhavé zboží.

Zbývá nám dvojice obránce, kteří rozhodně mají co nabídnout. Najde se totiž hned několik týmů, kteří mají spoustu místa pod platovým stropem a zkušeného obránce by nutně potřebovali.

Brian Dumoulin je zkušený třicetiletý obránce, který u Tučňáků zastává i roli asistenta kapitána. Hraje levou rukou, což by mohla být ideální volba pro Buffalo, které by právě leváka chtělo doplnit do dvojice s Owenem Powerem, jedničkou loňského draftu. Dumoulin pobírá plat 4,1 milionu dolarů, ale zbývá mu pouze rok smlouvy.

Pokud by však Buffalo chtělo sáhnout po jiném obránci, kterého by získali na delší dobu, aby po roce nemuseli řešit prodloužení, tak se tu ještě naskýtá Marcus Pettersson. Podobný typ obránce jako Dumoulin, který také hraje levou. Jeho plat činí 4,025 milionu dolarů a smlouvu má platnou ještě na tři sezóny.

Kromě Buffala a Arizony můžeme k týmům, které oplývají velkým prostorem pod platovým stropem, zařadit Anaheim a Chicago. Už během pár dnů můžeme zjistit, kdo Pittsburghu pomůže uvolnit platové místo a získá některého z těchto hráčů.

Zdroj: NHL

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.