If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nálezy PlayStation PC Launcheru a multiplayer módu ve Spider-Manovi

Propojí vše na počítači s konzolí?

Ještě před pár lety platilo, že každá herní firma musela mít svou aplikaci pro Windows, což mnohé hráče rozčilovalo, že je musejí všechny instalovat i třeba jen kvůli jediné hře, co je zajímá.

Poslední dobou se od tohoto trendu spíš upouští a probíhá jakási konsolidace, viz třeba zrušený Bethesda.net Launcher. Nicméně se zdá, že zřejmě jeden takový prográmek přibude a budou ho asi muset mít všichni ti, kteří touží hrát na počítači dřívější exkluzivity pro PlayStation.

V souborech nedávné PC konverze Marvel's Spider-Man Remastered byly nalezeny zmínky o PlayStation PC launcheru. Tedy patrně chystané, zatím neohlášené aplikaci od Sony, která by mohla v řadě věcí vylepšit život hráčů.

Soudě dle řetězců pojmenovaných jako "PSNAccountLinked" a "PSNLinkingEntitlements" to vypadá, že by taková aplikace mohla propojit váš PSN účet s tituly z dílny Sony pro PC.

Ostatně spekulovalo se o tom už před týdnem a tohle je jen další střípek do mozaiky.

Zatím to není nijak potvrzeno, ale působí to tak, že Sony by nejspíš chtěla tlačit PC hráče, aby si vytvořili PSN účet.

Přes něj by jim pak mohla dát na vědomí, že třeba probíhají slevy nebo že vyšla nějaká důležitá zásadní hra z PS4 či PS5 i pro jejich platformu. Možná toto je tím důvodem, proč se pořád odsouvá PC port Uncharted (Legacy of Thief Collection)? A hlavně by takový prográmek mohl přinést řadu výhod, jako přenos savů mezi platformami a podobně.

V souborech Spider-Mana pro počítače byly rovněž objeveny náznaky, že hra od Insomniac Games kdysi měla mít multiplayerový režim, ale pak se od něj odstoupilo.

Odkazuje se v nich na kooperativní mód i na PvP režim, klasika všichni proti všem.

Co-op měl zřejmě fungovat tak, že by se druhý hráč stal postavou Milese Moralese s unikoátními schopnostmi, které lze využít během řady aktivit. Není jasné, proč se tyto vlastnosti do finální hry nakonec nedostaly. Možné je klidně i to, že jde o pouhou přípravu půdy do druhého dílu výhradně pro PS5.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Marvel's Spider-Man Remastered

Video Game

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments