Fortinet představil novou řadu síťových firewallů FortiGate

18. 8. 2022. (redaktor: František Doupal, zdroj: Fortinet)
Společnost Fortinet představila nová zařízení FortiGate600F, FortiGate 3700F a FortiGate 70F určená pro prostředí kampusů, poboček a hybridních datových center. Zařízení využívají speciálně vyvinuté čipy k akceleraci výkonu na bázi ASIC a integrované bezpečnostní služby FortiGuard založené na umělé inteligenci.
FortiGate 3700F

Zařízení FortiGate 600F, FortiGate 3700F a FortiGate 70F vykazují lepší výpočetní výkon zabezpečení než konkurenční produkty. To znamená, že zákazníci, kteří zvolí zařízení FortiGate, získávají vyšší návratnost investic, lepší možnosti ochrany před pokročilými hrozbami a lepší uživatelskou zkušenost s konvergovanou síťovou a bezpečnostní platformou.

Klíčem je konzistentní konvergence sítí a zabezpečení 

Síť hraje v dnešní době hybridního IT důležitější roli než kdy dříve tím, že propojuje uživatele, aplikace, fyzická umístění a multicloudová prostředí. Postupující digitalizace podporuje distribuovanost pracovníků, zařízení a dat, čímž se neustále rozšiřuje prostor pro digitální útoky. Schopnost organizace konzistentně konvergovat sítě a zabezpečení ve svých fyzických a cloudových umístěních bude zásadním předpokladem jejího úspěchu při zabezpečování nových, rychle expandujících hranic.

Síťové firewally FortiGate slouží jako základ konvergované síťové a bezpečnostní platformy, jejíž prvky jednotně využívají systém FortiOS. Díky tomu poskytuje pokročilé zabezpečení, které je úzce provázané s moderními síťovými funkcemi, jako je SD-WAN, univerzální řízení přístupu na principu nulové důvěry (ZTNA), řadiče LAN edge nebo podpora 5G. A protože byl FortiOS vyvíjen organicky s ohledem jak na sítě, tak na bezpečnost, je tato konvergence dostupná a konzistentní ve všech podobách, včetně fyzických zařízení, virtuálního stroje pro multi-cloud, kontejneru a SaaS. Díky tomu je zařízení FortiGate s všudypřítomným systémem FortiOS zásadním prostředkem umožňujícím modernizaci sítě s integrovaným zabezpečením ve všech jejích částech.

FortiGate 3700F zajistí spojení mezi datovým centrem a multicloudem  

FortiGate 3700F zabezpečuje datová centra, která jsou součástí hybridních IT sítí a jsou důležitým faktorem na cestě digitální akcelerace. FortiGate 3700F jako jediné kompaktní síťové firewallové zařízení s vícero rozhraními 400 GbE podporuje vysokorychlostní připojení mezi datovým centrem a multicloudy a zajišťuje tak uživatelům optimální digitální zkušenost bez ohledu na to, kde jsou aplikace hostovány. Díky nízké latenci na úrovni blízké dvěma mikrosekundám podporuje také vysokofrekvenční obchodování. Nativně integrované vynucování přístupu k síti na principu nulové důvěry (ZTNA) u FortiGate 3700F umožňuje společnostem zavést explicitní přístup k aplikacím kvůli zajištění ochrany data a aplikací. Ve spojení s nově zavedenou službou průběžného sandboxingu zajišťuje FortiGate 3700F prevenci dosud neznámých útoků v reálném čase s minimálním dopadem na provoz.


FortiGate 600F se uplatní v prostředí dynamických kampusů

Nová řada FortiGate 600F přináší konvergované síťové a bezpečnostní řešení pro nasazení na periferiích kampusů, které podporuje strategii přístupu na bázi nulové důvěry (Zero Trust Edge). Podniky řeší návrat do kanceláří a podporu hybridní pracovní síly. Nové prorůstové iniciativy v hybridním modelu IT vyžadují, aby síť podporovala služby rozšířených multimédií včetně přenosu videa a přístup k aplikacím. Pro potřeby dnešního nového, vysoce dynamického kampusu, přináší Fortinet do svých zařízení střední třídy schopnosti datacentrových řešení, včetně podpory v průměru sedminásobného počtu připojení za sekundu než srovnatelné nabídky na trhu. Tyto inovace umožňuje speciálně navržený síťový procesor NP7 ASIC společnosti Fortinet a zahrnují i vestavěné rozhraní 25GbE kvůli blokování laterálního šíření hrozeb. FortiGate 600F n také abízí inspekci SSL s propustností 7Gb/s a bezpečnostní služby založené na umělé inteligenci, které umožňují eliminovat slepá místa v síti. 


FortiGate 70F podpoří transformaci rozhraní WAN u poboček 

Zařízení FortiGate 70F umožňuje podnikovému IT transformovat rozhraní WAN prostřednictvím SD-WAN, pokročilého zabezpečení, pokročilého směrování a vynucování ZTNA v jediném zařízení dimenzovaném pro podnikové pobočky. Model FortiGate 70F byl přepracován tak, aby umožňoval použití alternativních komponent jako součást strategie společnosti Fortinet zaměřené na zachování provozní odolnosti v souvislosti s problémy v dodavatelském řetězci.

FortiGate a bezpečnostní služby FortiGuard využívající umělou inteligenci 

Nová zařízení se integrují se všemi nedávno oznámenými bezpečnostními službami FortiGuard založenými na AI, které se poprvé objevily ve FortiOS 7.2, včetně prvního průběžného sandboxingu, pokročilé ochrany zařízení pro prostředí OT a IoT, detekce vypuknutí nákazy poskytující okamžitá upozornění a skripty pro vyhledávání hrozeb, bezpečnostního dispečinku ve formě služby (SOC-as-a-Service) zajišťujícího vyhledávání a automatizaci na 1. vrstvě s možnostmi podpory 2. a 3. vrstvy, dedikovaného systému prevence průniku (IPS) a in-line zprostředkovatele zabezpečení cloudového přístupu (CASB). Veškeré bezpečnostní služby FortiGuard jsou založené na důvěryhodném strojovém učení, umělé inteligenci a nezávislém výzkumu laboratoří FortiGuard Labs a integrují se do celé bezpečnostní architektury Fortinet Security Fabric, aby lépe chránily před známými i neznámými moderními útoky v dnešním rozsáhlém rizikovém prostředí.

Podobné články

Pět největších trendů v oblasti SASE pro rok 2024

19. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Fortinet)
Situace na poli kyberbezpečnosti je komplikovaná. Společnosti využívají tzv. hybridní pracovní sílu, desítky aplikací a třeba i řadu IoT zařízení. Jedním z řešení možných otázek může být přístup SASE (Secure Access Service Edge), na který se v následujícím komentáři zaměřila společnost Fortinet. Čtěte více

Novinky v MSP platformě Acronis: AI skriptování, integrace s AWS a monitoring EDR z partnerské úrovně

18. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acronis)
Acronis přidal do své MSP platformy Acronis Cyber Protect Cloud řadu nových funkcí, včetně AI skriptování, monitoringu EDR z partnerské úrovně, a integrace s AWS a MS Entra, které dále zvyšují její hodnotu pro MSP poskytovatele. Díky aktuálním inovacím mohou poskytovatelé řízených služeb efektivněji spravovat a chránit před kybernetickými hrozbami IT infrastruktury svých zákazníků. Čtěte více

Únik dat odhalil pozadí čínského kyberšpionážní programu

17. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Check Point)
Únik dat z čínské bezpečnostní společnosti I-Soon částečně odhalil vnitřní fungování čínského národního hackerského programu. Společnost napojená na čínskou vládu aktivně útočila na vlády dalších zemí, ale i na domácí cíle. Ze získaných informací například vyplývá, že společnost byla financována především ze státních peněz. Čtěte více

U 90 % loňských útoků kyberzločinci zneužili protokol RDP

16. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Sophos)
Studie společnosti It’s Oh So Quiet (?): The Sophos Active Adversary Report for 1H 2024+ analyzující přes 150 případů reakce na incidenty řešených týmem Sophos X-Ops Incident Response v roce 2023 zjistila, že kyberzločinci zneužívají protokol vzdálené plochy (Remote Desktop Protocol – RDP), běžnou metodu pro navázání vzdáleného přístupu k systémům Windows, hned v 90 % útoků. Čtěte více