Huawei MateBook D 16 láká (nejenom) na velký displej

18. 8. 2022. (redaktor: František Doupal, zdroj: Huawei)
Společnost Huawei uvedla na český trh nový přírůstek do své rodiny notebooků ze série MateBook. Model D 16 uživatele láká na svůj vysoký výkon, 16" displej s poměrem stran 16:10, či atraktivní design a plnohodnotnou numerickou klávesnici.

Přenosný počítač skovovou konstrukcí z hliníkové slitiny váží 1,7 kg, a je tak vhodný i na častější přenášení, což podtrhuje také tloušťka dosahující18,4 mm. 

Modelem MateBook D 16 Huawei reaguje na rostoucí trend práce z domova a obecně mimo kancelář. Novinka proto přináší velký 16" FullView displej s rozlišením 1 920 × 1 200 pixelů a poměrem stran 16:10. Uživatele potěší také tenkými rámečky, díky kterým displej pokrývá až 90 % horní části počítače. To zaručuje maximální komfort jak při práci, tak při sledování filmů. MateBook D16 disponuje také technologií Eye Comfort s certifikací TÜV Rheinland, která zaručuje nejen redukci modrého světla, ale zároveň uživateli přináší reálnější barvy, nezpůsobuje žlutý nádech a sledování obsahu na displeji tak zůstává příjemné i po delší době. Zároveň se displej umí přizpůsobit aktuálním světelným podmínkám, aby se zabránilo namáhání očí.

Srdcem nového MateBook D 16 je 12. generace procesoru Intel Core i5-12450H. Zcela nová hybridní architektura a 14 jader (šest „výkonných“ a osm „efektivních“) zvládne i náročnější úlohy. V závislosti na volbě konkrétního modelu je k dispozici 8 nebo 16 GB RAM a až 512GB NVMe PCIe SSD.

(Hlavně) při práci zákazníci ocení numerickou klávesnici, která byla u notebooku Huawei použita vůbec poprvé. Kromě číselné klávesnice má MateBook D 16 ještě jednu novinku, kterou je vůbec metalická anténa. Ta zlepšuje účinnost konverze signálu až o 56 %, díky čemuž zlepšuje stabilitu a rychlost sítě i za slabého signálu.

Při videohovorech pak přijde vhod také 1 080p kamera s širokým zorným polem. Kameru doplňují mikrofony s aktivním potlačením okolního šumu i algoritmy umělé inteligence, například dynamické virtuální pozadí či funkce FollowCam a Eye Contact, které zlepšují kvalitu přenosu.

Napájení má na starosti 60Wh baterie. Bezdrátová konektivita zahrnuje Wi-Fi IEEE 802.11ax (2,4 a 5 GHz) a Bluetooth 5.1. Konektorová výbava čítá 2 × USB-C (slouží i pro nabíjení), 2 × USB-A, HDMI a 3,5 mm konektor. V případě potřeby lze počítač zabezpečit prostřednictvím čtečky otisku prstu, kterou výrobce umístil do tlačítka pro zapnutí/vypnutí.

Notebook je dostupný od 21. 8. 2022 za ceny 18 999 Kč (8 GB RAM) a 20 999 Kč (16 GB RAM).

Video : 
Štítky: 
Notebooky, Huawei

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více
Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ve společnosti Microsoft

Chris Papaphotis (Microsoft): Pojďme zůstat společně v čele díky AI a nové vlně PC

5. 4. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Kolik počítačů v komerčním segmentu není připraveno na Windows 11 a kam směřuje vývoj umělé inteligence? Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ze společnosti Microsoft, s námi probral výhody nasazení operačního systému Windows 11. Detailně jsme se věnovali také umělé inteligenci v čele s Copiloty, AI asistenty, kteří se prolínají produkty Microsoftu. Čtěte více

Nejnovější notebooky Lenovo řady ThinkPad L a X se soustředí na inovace i udržitelnost

5. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Lenovo)
Společnost Lenovo uvedla na trh své nejnovější pracovní notebooky řady ThinkPad L a ThinkPad X13. Díky vlastnostem, jako je vylepšená opravitelnost, použití většího množství recyklovaných materiálů, efektivní řízení spotřeby energie nebo nasazení výkonných procesorů s vestavěným zabezpečením, jsou počítče dalším krokem k naplnění závazku společnosti Lenovo směrem k inovacím a udržitelnosti. Čtěte více