Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Herní vydavatel Embracer si koupil práva na Pána Prstenů

Opět na nákupech, včetně mnoha dalších studií..

Představte si, že by Dan Vávra a spol. udělali RPG ze světa Pána Prstenů, aniž by museli utratit korunu za oficiální licenci a práva na slavnou značku. Že to je naprosto nereálné? Kdepak.

Vydavatel z herní skupiny Embracer (THQ Nordic, Koch Media, Deep Silver), která už pár let vlastní Warhorse Studios, se totiž v noci na dnešek pochlubil, že byl na pořádných nákupech.

Embracer překvapivě koupili Middle-Earth Enterprises, takže teď vlastní veškerá práva na filmy, počítačové a konzolové hry, stolní hry, merchandise, zábavní parky atd. ze světů Pán Prstenů a Hobbit, dle děl J.R.R. Tolkiena.

Tisková zpráva samozřejmě hýří nadšením, jak tyto nejvíce epické fantasy značky do budoucna poskytnou spoustu příležitostí pro produkty v zábavním průmyslu. Nový majitel hodlá spolupracovat s existujícími i novými partnery, kteří o licenci projeví zájem.

Embracer rovněž koupili řadu nových studií - včetně CrazyLabs, Ghost Ship Games, Easy Trigger, Force Field, DigixArt, Slipgate Ironworks, 3D Realms a Grimfrost. Akvizice přinese do skupiny zhruba 500 dalších zaměstnanců, kteří se specializují na retro střílečky. Očekává se, že do tržeb skupiny Embracer k příštímu březnu přispějí částkou okolo 300 milionů dolarů - více zde.

Dále došlo k převzetí firem Tripwire Interactive, Tatsujin, Bitwave Games a Gioteck, o čemž se zase píše tady.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments