Spojte se s námi


Hokej

Senzační dvacítka porazila USA a je v semifinále! Podívejte se na branky českého týmu

Po prohře s Lotyši v posledním zápase základní skupiny potřebovali Češi svůj výkon před čtvrtfinále výrazně zlepšit. Proti naší dvacítce mluvila i vzájemná bilance, kdy s Američany prohrála posledních deset zápasů. Poslední vítězný si připsala v roce 2011, po jedenácti letech ale slaví znovu.

Publikováno

dne

Po prohře s Lotyši v posledním zápase základní skupiny potřebovali Češi svůj výkon před čtvrtfinále výrazně zlepšit. Proti naší dvacítce mluvila i vzájemná bilance, kdy s Američany prohrála posledních deset zápasů. Poslední vítězný si připsala v roce 2011, po jedenácti letech ale slaví znovu.

Posledně byla v hlavní roli jména jako Tomáš Hertl, Tomáš Nosek nebo Daniel Krejčí. Tentokrát vedli naši reprezentaci za úspěchem zástupci nové generace Jan Myšák, Tomáš Suchánek či David Jiříček. Zda budou mít stejně úspěšnou kariéru je otázkou, jeden společný úspěch už si ale připsali.

První ale skórovali Američané, konkrétně trojka letošního draftu Logan Cooley. Puk mířící za branku se nečekaně odrazil zpět na kruh, což zaskočilo brankáře Suchánka. Ten se tak ocitl mimo brankoviště a po přihrávce Matta Coronata měl tak Cooley snadnou práci.

Ještě do konce třetiny ale bylo srovnáno. Střelu Jiřího Ticháčka od modré tečoval Myšák a začínalo se od nuly.

Druhá část byla na šance chudá, přesto Češi dokázali dvě ze svých osmi střel přetavit ve vedení. Nejdříve Petr Hauser ranou na přední tyč propálil Kaidana Mbereka.

O tři minuty později pak americkému brankáři propadla slabá střela Matyáše Šapovaliva a do přestávky se tak šlo za stavu 3:1 pro český tým.

Dvacet minut od senzace

Semifinále na dosah ruky, česká dvacítka potřebovala tu americkou udržet na uzdě už jen v jedné třetině. A štěstí jako by stálo na její straně.

Necelé tři minuty po začátku se totiž zbytečně nechal vyloučit Brett Berard, který mimo hru podrazil Davida Jiříčka. Po přezkoumání situaci pro Berarda zápas skončil a Češi dostali výhodu pětiminutové přesilovky.

Tu o dvě minuty zkrátil hákováním Stanislav Svozil, i proto tak tato příležitost zůstala nevyužita. Sám Svozil ale také předvedl kiks, když po neodpískaném souboji u mantinelu odplácel Cooleymu faulem na koleno a nabídl dlouhou přesilovku soupeři.

Američané z ní ale dokázali vydolovat jen snížení z hole Cartera Mazura, a na poslední dvě minuty zápasu tak odvolali brankáře Mbereka. Do odkryté sítě dovedl puk Jiří Kulich a minutu a půl před koncem rozhodl o postupu do semifinále.

Tam naši dvacítku čeká domácí Kanada. Utkání je na programu 19. srpna v 22:00, zápas odvysílá ČT Sport.

Zdroj: ČT Sport

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.