Hlavní obsah

Návrhář Jacquemus představil svoji kolekci v solných bažinách

Simon Porte Jacquemus patří mezi nejtalentovanější návrháře současnosti. Své kolekce navíc předvádí na nejmalebnějších místech po celém světě. Tentokrát svoji módní show umístil do solných bažin Aigues-Mortes na jihu Francie. Jaká je jeho vize pro nadcházející sezonu?

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Jacquemus

Článek

Během posledních let se rozmohl ve světě trend vymezovat se vůči týdnům módy a pořádat módní přehlídky mimo klasický harmonogram. Příkladem je značka Jacquemus, za kterou stojí teprve dvaatřicetiletý Francouz Simon Porte Jacquemus.

Své návrhy oblečení již představil například v levandulovém či pšeničném poli nebo na jedné z nejkrásnějších havajských pláží. Tentokrát se rozhodl svoji kolekci s názvem „Le Papier“ představit v solných bažinách na jihu Francie.

Návrhář Jacquemus uspořádal módní přehlídku v levandulovém poli

Styl

Kolekce, která opticky ladila se solnými horami, byla z velké části ponořena do odstínů bílé a béžové s jemnými vložkami rzi, olivově zelené a hnědé.

Foto: Profimedia.cz

Návrhář Simon Porte Jacquemus

Pánská část kolekce pojímala zejména uvolněné obleky, úplety, minimalistické kabáty a cargo kalhoty. Nechyběly ani návrhářovy oblíbené rekonstruované blejzry a asymetrické lemy. Vrstvený styling nabízel nařasené bundy a nabírané vesty.

Dámská sekce působila minimalističtěji. Důraz byl kladený na zkrácené topy, které často doplňovaly naopak dlouhé sukně. Nechyběly ani šaty z pytloviny, které návrhář povýšil řasením a propracovanými detaily.

Návrhář se opět snažil najít způsob, jak z jednoduchých kousků vytvořit něco sexy, moderního a originálního. I proto jsou jeho kolekce oblíbené mezi širokou škálou veřejnosti.

Výběr z přehlídky najdete v naší galerii.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám