Nová cyklostezka bude stát miliony

TRUTNOVSKO – Na podzim budou připravovány podklady pro novou stezku pro pěší i cyklisty, stavbaři pak na místo dorazí v dubnu příštího roku. Část nákladů by mohla pokrýt dotace z Královéhradeckého kraje.

Na jaře příštího roku začne výstavba cyklostezky Stanovice – Žireč, která bude dlouhá více než 1,8 km.  Zapotřebí bude ale vybudovat i pětadvacetimetrovou lávku přes Labe. V minulých dnech byla vybrána firma, která stavbu provede. Práce by měly trvat zhruba do listopadu roku 2024 a ve výsledku půjde o investici ve výši necelých sedmadvaceti milionů korun. Čtyři miliony může pokrýt dotace, zbytek půjde z investičního úvěru. „Veřejnou zakázku jsme vypsali již letos na jaře, ale museli jsme ji zrušit, protože dvě postupně vybrané společnosti kvůli výraznému navýšení cen stavebních prací a materiálu oproti původně předpokládané cenové nabídce nakonec odmítly podepsat smlouvu,“ dodává starosta města Dvůr Králové nad Labem Jan Jarolím.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.