Úvod > Výlety > Výlety pro děti > Vydejte se s dětmi po stopách historie na vrch Helfštým

Vydejte se s dětmi po stopách historie na vrch Helfštým

Výlety jsou skvělou příležitostí nejen k zábavě, ale také k objevování a učení. Výlet k památníku Helštýn může být skvělým prostředkem, jak seznámit děti s historií. Jedná se o turistický cíl k zastavení, odpočinku a poznání historie.
Okolo památníku jsou informační tabule, které popisují místní historii vrchu Helštýn. Malí výletníci se dozví spoustu zajímavých informací, podle archeologických nálezů byl Helštýn osídlen už v době kamenné. V 1. polovině 18. století si majitelé meziříčského panství vybudovali na vrcholku návrší zvaném „na Kaštyle“ barokní letohrádek. Půdorys letohrádku je vyznačen v ploše vedle památníku.

Další téma, o kterém si s dětmi můžete povídat, je první a druhá světová válka. Památník je věnován právě obětem první a druhé světové války. Helštýn je atraktivní i jako vyhlídkové místo. Užijete si výhled na Valašské Meziříčí a jeho místní část Hrachovec, obec Krhovou a okolí. V blízkosti památníku se nachází několik laviček k posezení, odpočinku nebo třeba k svačině. S malými výletníky můžete otevřít i téma památných stromů.

Poblíž památníků jsou čtyři památné stromy, jedná se o lípy srdčité. Stáří líp je odhadováno na 300 let. Další zajímavostí poblíž památného vrchu Helštýn je nově vytvořené unikátní dílo, kostel ze stromů. Listnatá katedrála je složena z jabloní, topolů a dubů.