Kam zmizel Dominik Feri? Jeho chování v poslední době vypovídá samo za sebe

Dominik Feri byl svého času nejmladším poslancem v historii. Obvinění ze sexuálního obtěžování mu zničilo nejen politickou kariéru.

i Zdroj fotografie: S vědomím TOP 09 / Facebook
                   

Nadějný poslanec za TOP 09, který dokázal dostat politiku mezi mladé lidi a byl pro více než milion lidí zdrojem informací na sociální síti Instagram v době koronavirové pandemie. To byl Dominik Feri ještě na začátku roku 2021. Jeho oznámení nových opatření doprovázené žlutým vykřičníkem byla typická. Z nejsledovanějšího politika na sociálních sítích se ale stal běžným občanem, právníkem, na kterého je pohlíženo skrz prsty.

Od března žádná aktivita

V květnu loňského roku se na veřejnost dostala informace, že Feri se měl podle svědectví několika žen a dívek dopustit sexuálního zneužívání, psaly tehdy Seznam Zprávy. On sám obvinění nejdříve odmítal až nakonec na nátlak rezignoval na poslanecký mandát a post místopředsedy TOP 09, následně i ze strany vystoupil a stáhl se z veřejného života. Celá kauza přišla znovu na světlo v březnu letošního roku, kdy policie oznámila, že obvinila Feriho ze znásilnění. Kvůli tomu, že se měl bývalý politik činu dopustit i na dítěti, hrozí mu až 10 let vězení, informoval web CNN Prima News.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Vězení

Právě v březnu byl Feri také naposled aktivní na sociálních sítích, kdy se k rozhodnutí policie vyjádřil. „Po 9 měsících konečně nastal posun. Prokážu svou nevinu tak jako doposud ve všech ostatních případech v této věci. Doufám, že s vámi brzo budu komunikovat jako dřív,“ napsal exposlanec na sociální síti Instagram 8. března. Tento příspěvek je posledním, který Feri na svém dříve velmi populárním profilu uvedl.

Přemýšlel o sebevraždě

Nejde o jedinou změnu, která na jeho instagramovém účtu nastala. Feriho profil s názvem choco_afro je už neveřejný a sledující tak nepřibývají, ale naopak ubývají. Aktuálně jich má 800 tisíc, což je o 300 tisíc méně než v době, kdy aktivně informoval o koronavirové pandemii. V informacích o sobě má Feri pouze uvedeno, že je „občan v zácviku“. Je evidentní, že obvinění ze sexuálního obtěžování mu zřejmě trvale zničilo nejen politickou kariéru, ale ohrožen je také jeho osobní život.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Policie

Potvrzují to události v květnu tohoto roku, kdy bývalý poslanec skončil v nemocnici poté, co se pokusil podle policie o sebevraždu, jak psal server TN. Feri se měl pobodat do břicha, a to jen pár dnů poté, co státní zástupce zamítl jeho stížnost proti zahájení trestního stíhání, píše TN. Zřejmě tak na něho dolehla panika z toho, že může být reálně odsouzen a bude si muset odpykat svůj trest.

Co si o Feriho kauze myslíte?

Diskuze Vstoupit do diskuze
141 lidí právě čte
Daniel Procházka
Autor článku

Daniel Procházka

Nadšenec do politiky a kultury. Momentálně i redaktor pro Události247, díky kterým můžu své zájmy rozvíjet.

Zobrazit další články