Fanoušci železniční dopravy, těšte se na oslavy a představení nových vlaků Moravia

BRNO, BŘECLAV, ZNOJMO – Dnes vás chceme upozornit na mimořádné dopravní akce pro fanoušky dopravy, které proběhnou v Brně a Břeclavi. Shodou okolností se sešlo hned několik akcí zajímavých nejen pro fanoušky dopravy, ale také pro každého.

Zveme vás na Jihomoravský dopravácký supervíkend, který proběhne příští neděli a sobotu. Nejdůležitější událostí bude v neděli 28. srpna první představení nových elektrických krajských vlaků Moravia v Brně na Hlavním nádraží. Mezi 10. a 15. hodinou budou prezentovány obě nové železniční jednotky, které už brzy na další desetiletí zajistí téměř všechny regionální elektrické vlaky. Výrazně tak zkvalitní cestování po kraji i městě Brně. Přijďte se podívat na vychytávky, které v nich pro vás Jihomoravský kraj připravil. Zájemci dostanou i speciální pamětní razítko a speciální slevy na suvenýry s Moraviemi spojené. Hned vedle Moravií bude připraven parní vlak. Cestu na Hlavní nádraží do Brna můžete spojit s výletem parním vlakem v 11:07 z Brna do Vyškova na velkou celokrajskou akci Jihomoravské dožínky. Jízdenky koupíte v oficiálním e-shopu IDS JMK.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Příznivci železnice zamíří v sobotu 27. srpna na oslavy 150 let železniční trati Břeclav – Znojmo, po níž budou jezdit historické vlaky a pár z nich se projede i po obecní trati Hrušovany – Hevlín. V Břeclavi Správa železnic, s. o. přichystala doprovodný program. Pro příznivce autobusů budou v sobotu přichystány speciální jízdy netradičními a historickými autobusy z Brna-Králova Pole po Brně a okolí.

Společnost KORDIS JMK. 20. září 2022 oslaví 20 let své existence a současně i práce na zlepšení a zefektivnění veřejné dopravy v našem kraji. Jako poděkování pro všechny, kteří využíváte veřejnou dopravu místo auta, připravili ve spolupráci s Českým rozhlasem Brno a Rádiem Krokodýl dvě velké rozhlasové soutěže o 43 slev ve výši 1000 korun na elektronickou předplatní jízdenku koupenou přes oficiální krajský eshop.idsjmk.cz. Od pondělí 22. 8. až do 20. 9. každé všední ráno budete moci na obou stanicích soutěžit o uvedenou slevu na jízdném. Poslouchejte, odpovězte správně na otázku a vyhrajte. Jak na Hlavním nádraží, tak v Břeclavi bude stánek IDS JMK, kde se budete moci svěřit s vašimi dotazy a připomínkami k IDS JMK.