Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Vetchý se pro role policajtů narodil: Sám chytá kriminálníky, jednou ho pobodali

Herec Ondřej Vetchý.
Zdroj: Herminapress
+ Dalších 5 fotografií
FANDÍ POLICII

V novém pokračování úspěšného krimiseriálu České televize Případy 1. oddělení se objeví v hlavní roli opět Ondřej Vetchý. Oblíbený herec je v kriminálkách a seriálech z policejního prostředí jako doma, protože má odjakživa velmi vřelý vztah k bezpečnostním složkám. Řekl to na tiskové konferenci k nové řadě seriálu. V jednom z rozhovorů se dokonce svěřil, že v noční Praze pomáhá řešit pouliční kriminalitu. Jednou na to ale i ošklivě doplatil.

"Už dlouhou dobu se kamarádím s policisty, dokonce hraju fotbal v policejním týmu," popsal svůj velmi kladný vztah k bezpečnostním složkám herec Ondřej Vetchý, který jako major Kozák velí vyšetřovacímu týmu pražské mordparty v pokračování úspěšného seriálu. Není to ale jen fotbal s policisty. Vetchý dlouhodobě podporuje i armádu.

S armádou spolupracoval i při natáčení scén do snímku Všiváci, díky kterému si dokonce zkusil dvoutýdenní pobyt v Afghánistánu. "Fascinovalo mě, jaká tady mezi klukama funguje tolerance, respekt, přátelství, patriotismus a přitom velká dávka humoru. To na mě mocně zapůsobilo. Uvědomil jsem si tady opět to, co jsem už dávno věděl, totiž že skutečně dobrým vojákem může být jen málokdo," řekl v rozhovoru pro portál ministerstva obrany po návratu z natáčení. Na správné straně zákona se však snaží stát i v tuzemsku.

Vetchý rovná do latě opilce

Lidé většinou dělají, že ty rvačky nevidí. Někdo někoho okrádá a lidé naléhavě něco čtou. Když jdu z Činoherního klubu v noci pěšky domů, nestačím se divit. Po desáté hodině večer se v Praze dějí věci. Ti opilci, kteří chodí na Vinohrady do restaurací, z nich vycházejí plni znovunabyté odvahy a lezou po autech, převracejí popelnice, a to jsou ta úskalí, do kterých se motám,“ řekl před časem Vetchý v pořadu Všechnopárty a doplnil, že pro fyzickou konfrontaci nejde příliš daleko.

"Viděl jsem, jak dva Srbové napadli jednoho pána. Tak jsem mu šel na pomoc. Najednou se tam objevili další a začala mela. Mně přišel na pomoc kamarád herec, který mě ale držel, abych se nepral. V tu chvíli jsem byl inzultován. Takže jsem se musel zbavit kamaráda a pak začít bojovat o holý život," prozradil s tím, že nakonec skončil s bodnou ranou na pohotovosti. Zdá se, že tvůrci Případů nemohli pro roli odvážného vyšetřovatele Tomáše Kozáka vybrat nikoho lepšího.



Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy