Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nezapomínejte na řeku Svitavu, hlásá festival, který zavede lidi i do bývalých jatek

Vyzvat Brňany a politiky, aby nezapomínali řeku Svitavu. To je hlavní účel již osmého ročníku festivalu Překročme řeku Svitavu, který se uskuteční o víkendu a zavede návštěvníky i do bývalých jatek. Lidé na nábřežích řeky zažijí bohatý kulturní i sportovní program na stanovištích rozmístěných od Bílovic až po Tuřany.

Hlavní festivalové místo bude patřit ulici Porážka, kde vystoupí hlavní hvězda celé akce, balkánská kapela Czardashians. Návštěvníci se navíc budou moci podívat třeba do areálu bývalých jatek, do pivovaru Hauskrecht nebo do areálu První brněnské strojírny. Program akce nabídne také zajímavé aktivity. „V Husovicích si lidé budou moct vyzkoušet kanoistiku pod vedením místních hasičů,“ zmiňuje organizátorka festivalu Silvie Zeinerová Sanža jednu z položek obsáhlého programu.

Podle organizátorky brněnskou řeku Svitavu veřejnost obecně vnímá jako Popelku mezi řekami a nevěnuje jí mnoho pozornosti. Právě to se snaží pořadatelé festivalu změnit a poukazují na potenciál jednotlivých břehů řeky.

„Pravidelně každý rok za námi chodí návštěvníci festivalu a jsou překvapení, že je vůbec možné pěšky projít podél řeky skoro celé Brno. Právě zpřístupnění míst kolem řeky je naším cílem, a to, že si toho lidé díky festivalu všimnou, je skvělé,“ řekla Zeinerová Sanža.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Nábřeží Svitavy

Štítky festival, řeka Svitava, Brno, kultura, Svitava, Bílovice, Husovice, Popelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezapomínejte na řeku Svitavu, hlásá festival, který zavede lidi i do bývalých jatek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.